Vesti

Audi predstavio restilizovanu A4 liniju modela!

Redizajn i S4 sa dizel agregatom

Audi A4
2.94KPregleda

Audi je i zvanično predstavio restilizovanu seriju svojih A4 modela u sedan, Avant, Allroad, S4 TFSI i S4 TDI varijantama.

Audi A4

Spoljašnji dizajn

Kao što su ranije špijunske fotografije i obećavale, restilizovane varijante su pretrpele izvesne modifikacije. Zahvaljujući njima, osveženi A4 će se razlikovati od trenuntog modela. Promene počinju od nove maske (gril) koja je šira, ali i novih farova.

Svi restilizovani Audi A4 modeli su opremljeni LED farovima. Međutim, kupcima će na raspolaganju, kao opcija, biti dostupni farovi sa Matrix LED tehnologijom sa automatskim “dugim svetlima”. Na spoljašnjem dizajnu se ističu još i restilizovane zadnje svetlosne jedinice i zadnji branik. Kupcima će na raspolaganju biti dostupno 12 boja za ove modele.

Enterijer

Kada je reč o enterijeru, redizajnirani Audi A4 je opremljen najnovijim MMI infotejnment sistemom. Ističe se ekran dijagonale 10,1 inča. Navigacija je takođe unapređena. Kupcima će na raspolaganju biti tri različite opcije instrument tabli. Dve su delimično analogne, dok je treća potpuno digitalna.

Audi A4

Mehanizacija i agregati

Kada u Evropi počne prodaja novog Audi A4 modela, on će biti dostupan u nekoliko verzija. Tu spada i Audi A4 45 TFSI koji razvija 147 konjskih snaga. Tu su i A4 45 TDI sa 227 KS, 2.0 TDI sa 187 KS, 2.0 TFSI sa 241 KS i 3.0 TDI sa 227 KS.

Audi je nedavno predstavio i osveženi S4 model, koji će, u zavisnosti od tržišta, biti dostupan sa benzinskim ili dizel agregatom. Ispod haube modela S4 TFSI i S4 Avant TFSI krije se trolitarski agregat sa turbo punjačem koji razvija 349 KS. Zahvaljujući tom V6 agregatu, S4 iz mesta do 100 km/h ubrzava za 4,7 sekundi i postiže elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Audi S4

U S4 liniji modela nove su TDI varijante. Naime, trolitarski V6 dizel agregat sa turbo punjačem razvija 342 KS. Zahvaljujći njemu, S4 iz mesta do 100 km/h ubrzava za 4,8 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h. Audi S4 TDI ima i električni kompresor zahvaljujuči kojem se eliminiše tzv. “turbo rupa”.  

Audi će narudžbine za novi Audi A4 u svim varijantama početi da prihvata već od sledećeg meseca. Informacije o ceni tek treba da budu objavljene.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery