AktuelnoVesti

Toyota pomaže vlasnicima automobila u borbi protiv kradljivaca katalizatora

3.76KPregleda

Postoji nada da dotična usluga bude na raspolaganju na globalnom planu.

 

Krađa katalizatora je postala ozbiljan problem vlasnika automobila, širom sveta. Prošlog marta, samo je okružna policija Los Anđelesa pronašla 250 otuđenih jedinica, čija vrednost iznosi oko 750.000 dolara. Visoki troškovi koji prate proizvodnju ovih neophodnih automobilskih komponenti (posebno oni vezani za plemenite metale), doveli su do porasta broja krađa, a proizvođači preduzimaju korake da pomognu vozačima.

 

Toyotina akcija se za sada odnosi samo na Ujedinjeno Kraljevstvo, gde japanska kompanija ulaže više od milion funti da bi prikriveno označila katalizatore na preko 100.000 vozila, što bi policiji trebalo da pomogne da pronađe i uhapsi počinioce.

 

Ova usluga je besplatna, ali je Toyota posebno naglasila da su stariji modeli cilj akcije. Razlog je taj što moderna Toyotina i Lexusova vozila imaju drugačiji dizajn katalizatora, koji lopovima otežava krađu. Sve što vlasnici treba da urade je da kontaktiraju lokalni ovlašćeni servis i zakažu tretman.

 

Toyota radi sa Smartwaterom, kompanijom koja proizvodi komplete za označavanje, odobrene od strane policije. Prva serija ovih garnitura broji 50.000 jedinica, dok se još 20.000 daje policijskoj upravi, tako da ona može pomoći tako što će kontaktirati vlasnike starijih vozila, koja možda nisu u bazi podataka proizvođača.

 

Kao što smo spomenuli, besplatni Toyotin servis praćenja se uvodi u Velikoj Britaniji, ali bi mogao da bude primenjen i na globalnom nivou.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery