Vesti

Toyota opoziva skoro million vozila sa američkog tržišta!

Novi problemi

869Pregleda

Toyota je najavila da će sa američkog tržišta opozvati skoro million vozila, u dva navrata.

Naime, jedan opoziv, onaj veći, se odnosi na model Prius (na modele koji su proizvedeni između 2010. i 2014. godine. Problem koji se javio kod ovih automobila se odnosni na modul snage (Inteligent Power Module) koji može da zakaže sa radom, zbog čega se može isključiti čitav pogon vozila.

Procenjeno je da ovaj problem ima čak 807.329 vozila. U svakom slučaju, kompanija je najavila da će vlasnicima tih modela uskoro poslati obaveštenje o tome kad svoje vozilo mogu dovesti u ovlašćeni servis, gde će problem biti uklonjen ažuriranjem ECU-a.

Drugi deo opoziva se odnosi na modele Tundra i Seqouia proizvedene ove godine, ali i na modele Avalon i Avalon Hybrid. Kod njih se problem javio kod kontrolne jedinice vazdušnih jastuka.

Naime, kako je saopšteno, može doći do toga da se u slučaju sudara vazdušni jastuci uopšte ne aktiviraju. Procenjeno je da ovaj problem ima 168.187 vozila. Međutim, i taj problem može biti otklonjen ažuriranjem ECU-a.

Prema tome, Toyota će ukupno opozvati čak 975.516 vozila, što svakako nije mali udarac za kompaniju. Ovo se takođe desilo u nezgodno vreme, s obzirom da je prošle nedelje kompanija najavila i opoziv modela CR-V zbog problema na zadnjoj osovini, ali taj opoziv obuhvata samo oko 700 vozila.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery