Vesti

Toyota objavila detalje o svojoj novoj GA-B platformi!

Na nju će biti postavljena sledeća generacija modela Yaris!

Toyota GA-B platforma
2.02KPregleda

Toyota je danas objavila prve detalje o svojoj novoj GA-B platformi. Reč je o najmanjoj varijanti TNGA platforme na koju će biti postavljena nova generacija modela Yaris.

Toyota GA-B platforma

Kao i druge platforme bazirane na TNGA, i GA-B je dizajnirana sa namerom da se unapredi upravljanje automobila. Podvozje je “kruto” zbog jače strukture, a za vešanje su upotrebljene MacPherson komponente.

Ova nova platforma kompanije Toyota, koja je namenjena malim automobilima je takva da je vozačka pozicija pomerana niže i pozadi ka centralnom delu vozila. Na taj način je postignuta bolja vozačka pozicija i niži centar gravitacije.

Toyota GA-B platforma

Ovaj platforma je usmerena i na to da kabina bude što prostranija, ali i dizanjerima omogućava da naprave niže i šire automobile. To objašnjava i zašto sledeća generacija modela Yaris, koja je već uslikana prilikom testiranja, izgleda više sportski od trenuntog modela.

Predstavnici japanskog proizvođača navode i da će na GA-B platformi biti postavljeni modeli različizih veličina i oblika karoserije. Svi ti modeli će imati različito međuosovinsko rastojanje… S obzirom na trend SUV manije u ovom trenuntku u autoindustriji, postoji šansa da Toyota planira konstrukciju novog, malog krosover modela. Takav model bi u gami kompanije bio pozicioniran ispod modela C-HR.

Špijusnke fotografije: Carscoops

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery