VestiWRC2020 Monte Carlo

Toyota na korak od osvajanja Monte Karla

810Pregleda

Svela se knjiga u Monte Karlu na dva stova: T i T

Nakon dva dana uzbudljive jurnjave po brdima iznad Monte Karla, završetak prvog ovogodišnjeg WRC relija je sve izvesniji u znaku Toyote.

Potpuno ravnopravnu borbu vode dva vozača, Francuz Sebastien Ožie šest puta reli šampion sveta i Britanac Elfin Evans, bez ijedne titule, obojica u Toyoti. Nakon ispita broj 11 činilo se da ove automobile voze roboti?  Njihovo vreme je bilo identično u hiljaditom delu sekunde, što najbolje govori o potpunoj ujednačenosti.

Ispit broj 12. je doneo pobedu Nojvilu i prednost Elfinu Evansu koji u generalnom vodi. Zaostaje Ožie sa + 4.9 sekundi i Nojvil sa 6.4 sekunde.

Daleko iz ove trojke je stari as, Francuz Sebastien Loeb, takodje u „hjundaiu“, koji medjutim dosta zaostaje, baš kao i Lapi i Rovanpera.

Bilo je nekoliko udesa, srećom bez povreda posada a desetak takmičara su zaradili penalizaciju, ili zbog takozvanog „jump starta“ ( preranog polaska na ispitu ) ili zbog kašnjenja u vremenskim kontrolama.

Sutra su na redu poslednja četiri brzinska ispita i tradicionalni „Džoker ispit“, koji donosi prvoj petorici dodatne bodove.

Izvesno je da će TOJOTA slaviti, a ko će biti pobednik ovogodišnjeg rulet relija u Monte Karlu, odlučiće sitnice ili manji broj loših poteza OŽIEA i EVANSA ( ako im Nojvil ne pokvari planove ) a kada to kažemo mislimo i na pravi odabir pneumatika. Kada bi bilo moguće pobeda bi pripala i jednom i drugom.

Tekst: Đorđe Đenić

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery