AktuelnoVesti

Toyota Highlander konačno u Evropi

4.53KPregleda

Najveći Toyta hibridni SUV uskoro kreće u prodaju širom Starog kontinenta

 

Toyotin najveći hibridni SUV, Highlander, po prvi put kreće u prodaju širom zapadne Evrope. Dostupan isključivo s potpuno hibridnim pogonskim sklopom, Highlander – zajedno sa RAV4 u segmentu D, C-HR u segmentu C i Yarisom Cross koji je u dolasku u segmentu B – najnoviji je dodatak Toyotinoj paleti SUV-ova u Evropi.

 

 

Novi hibrid s pogonom na sve točkove obogaćuje široku Toyotinu SUV paletu

 

Sa 23 godine iskustva u razvoju hibridne tehnologije, 15 miliona kupaca hibrida, devet hibridnih modela i četvrtom generacijom samopunjivih, potpuno hibridnih pogonskih sklopova, Toyota kombinuje lidersku poziciju u hibridnoj tehnologiji i legendarni kvalitet, dugotrajnost i pouzdanost, kao i veliko iskustvo na tržištu SUV-ova da bi kreirala Highlander Hybrid.

Uživajući pogodnosti Toyotine platforme GA-K, Highlander objedinjuje sve odlike Toyotinih SUV-ova kao što su udobnost, vozna svojstva i sigurnost, s niskom štetnom emisijom i malom potrošnjom goriva hibridnog pogonskog sklopa, kao i inteligentnim pogonom na sve točkove (AWD-i), obiljem prostora i sposobnošću vuče prikolice mase do dve tone.

 

 

Dužine 4950 mm s upečatljivim aluminijskim naplacima od 20 inča, Highlander Hybrid spaja elegantan, dinamičan i prefinjen izgled urbanog premium SUV-a s čvstoćom, snagom i dugotrajnošću svestranog pogona na sve točkove.

 

Prostran, sa svestranošću pravih sedam sedišta i prtljažnikom od 658 litara

 

Unutrašnjost je oblikovana tako da nudi praktičnost, dugotrajnost i prostranost koju očekujete od SUV-a sa sedam sedišta, pružajući udobno, premium okruženje za sve putnike. Highlander Hybrid raspolaže sa pravih sedam sedišta – hod uzdužnog pomeranja sedišta u drugom redu je 180 mm, što osigurava dovoljno prostora za dvoje odraslih u trećem redu i olakšava ulazak i izlazak.

 

 

Vrata prtljažnika pokreću se na električni pogon uz aktiviranje pokretom noge, a prtljažnik nudi 658 litara za odlaganje stvari s dodatnim prostorom u podu, pri čemu se ukupni obim može značajno povećati potpunim preklapanjem i drugog i trećeg reda sedišta, čime se dobija ukupno 1909 litara.

 

Dostupna u dve šeme boja, crne i grafitne, unutrašnjost se odlikuje i brojnim pregradama raspoređenim na sve strane, što je upotpunjeno USB utičnicama za napajanje u prostoru oko prvog i drugog reda sedišta.

 

 

Premium oprema uključuje multimedijalni sistem s ekranom od 12,3“ i satelitskom navigacijom na centralnoj konzoli, virtuelni head-up displej, Apple CarPlay i Android Auto, bežično punjenje telefona, ventilaciju sedišta i digitalni retrovizor na kojem se prikazuje široka slika bez ometanja naslona za glavu ili drugih putnika.

 

 

Četvrta generacija potpuno hibridnog pogonskog sklopa u Highlanderu kombinuje 2,5-litarski benzinski motor s Atkinsonovim ciklusom i prednji i zadnji elektromotor – pri čemu zadnji elektromotor daje Toyotinom SUV-u inteligentni pogon na sve točkove (AWD-i, All-Wheel Drive-intelligent) – i snažnu nikl-metal-hidridnu bateriju smeštenu ispod drugog reda sedišta.

 

 

Efikasna, četvrta generacija potpuno hibridnog pogonskog sklopa sa sistemom AWD-i

 

 

Ukupna snaga sistema od 244 KS* u kombinaciji s emisijom CO2 od samo 146 g/km* i potrošnjom od 6,6 l/100km* (ciklus WLTP) ili 117g/km* i 5,2l/100km* (usklađeno s normom NEDC) predstavlja najbolji odnos snage i emisije CO2 u tom segmentu.

 

Prekidač za odabir načina vožnje omogućava izbor jednog od sledećih programa: ECO, NORMAL, SPORT i TRAIL. Sva četiri programa moguće je koristiti kada vozilo deluje u električnom pogonu (program EV) kojim se zasebno upravlja.

 

 

 

Zahvaljujući akustičkom vetrobranu i prednjim staklima, uz korištenje zvučne izolacije u krovu, prednjoj armaturi i podu, kao i oblogama u lukovima točkova i prtljažniku, Highlander nudi značajno smanjenje buke uz uglađenu mirnoću i bešuman rad potpuno hibridnog pogonskog sistema.

 

 

Na Highlanderovu platformu GA-K postavljena je laka karoserija velike krutosti a, s niskim težištem, ovom novom SUV-u zajedno pruža okretnost i udobnost u vožnji auto-putem.

 

Sigurnost

 

Highlander Hybrid je opremljen najnovijim TSS-om (Toyota Safety Sense) koji objedinjuje tehnologije aktivne sigurnosti usmerene na sprečavanje ili ublažavanje sudara u velikom broju neželjenih situacija.

 

Paket Toyota Safety Sense u Highlanderu uključuje sistem preventivne zaštite (PCS, Pre-Collision System) s aktivnim zakretanjem upravljača radi izbegavanja sudara, detekciju pešaka danju i noću, kao i biciklista danju, prilagodljiv tempomat punog raspona (ACC), ACC s prepoznavanjem saobraćajnih znakova (RSA), održavanje vozila u saobraćajnoj traci (LTA), upozorenje za nenamerno prestrojavanje (LDA), automatska duga svetla (AHB) i čitanje saobraćajnih znakova (RSA).

 

Toyota Highlander Hybrid kreće u prodaju na evropskim tržištima početkom 2021.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery