Vesti

Toyota Corolla GR stiže početkom sledeće decenije!?

Spekulacije

Toyota Corolla
1.99KPregleda

Toyota se priprema da uskoči u i te kako konkurentni segment “hot heč” modela. Njen predstavnik u tom segmentu će biti performantna Toyota Corolla GR.  

Toyota Corolla

Navodi se da Tetsuje Tada, čovek koji stoji iza modela Toyota 86 i Supra, namerava da ubedi Gazoo Racing odeljenje japanskog brenda da lansira nekoliko performantnih vozila. Među njima je i Toyota Corolla GR, koja bi na tržište trebalo da stigne vrlo brzo. Međutim, još uvek nema garancija da bi taj model stigao do serijske proizvodnje.

“Imamo zahteve za takvim (performantnim) modelima iz nekoliko različitih zemalja”, naveo je Tada. Međutim, bez obzira na to kada će se Toyota Corolla GR pojaviti, taj model će definitivno biti konkurent modelima kao što su Hyundai i30 N i Volkswagen Golf GTI.

“Nije samo zbog Hyundai-ja. Drugi brendovi takođe lansiraju performantne verzije svojih modela, te iz tog razloga moramo da istražimo taj segment. Naravno, i da napravimo pravu strategiju”, rekao je Tada.

Toyota Corolla je na tržištu već veliki broj godina i trenutno je u svojoj 12. generaciji. Trenutni model izgleda sportski i agresivnije od svih svojih prehodnika. Gazoo Racing model bi trebalo da bude još upečatljiviji.

Toyota Corolla

Teško je nagađati za koji će se agregat Toyota odlučiti. S tim na umu, najbolji kandidat za srce modela Toyota Corolla GR bi po našem mišljenju bio četvorocilindraš sa trubo punjačem, koji bi razvijao između 250 i 300 konjskih snaga.

Još uvek se ne zna kada bi Corolla GR mogla da se nađe na tržištu, ali se pretpostavlja da će to biti početkom sledeće decenije.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery