AktuelnoVesti

TESLA – rasprodaja akcija

1.21KPregleda

Elon Mask prodao novih 19,5 miliona akcija Tesle za 4 milijarde dolara

 

 

Nakon nepune dve sedmice kako je i zvanično preuzeo društvenu mrežu Twitter čiji je kontrolni paket akcija platio 44 milijarde dolara, Elon Mask se odlučio da proda treći po redu paket od 19,5 miliona deonica Tesle za 3,95 milijardi dolara.  

 

 

Tokom ove godine Elon Mask je prodao akcija Tesle za 20 milijardi dolara, da bi njihova vrednost danas bila prepolovljena u odnosu na januar 2022

 

 

Prva veća prodaja Tesla deonica je realizovana u aprilu kada je prodao akcija u vrednosti od 8,5 milijardi dolara, sledeća u avgustu prodajom u iznosu od 7 milijardi dolara da bi juče bila realizovana transakcija od novih 4 milijarde. 

 

 

 

 

Očigledno, bure je negde bušno, ili Elon Mask na mudar način izlazi iz Tesle pod uticajem velike energetske krize i globalnog nedostatka električne energije, sa porukom da je masovna elektrifikacija automobilske industrije na početku svoga kraha. 

 

Mora se priznati, Elon je mnogo veći mag berzanskih mahinacija nego proizvođač automobila što mu nije smetalo da maestralno podigne Teslu do nivoa najvrednijeg automobilskog brenda ali je i istovremeno uveo globalnu automobilsku industriju po svemu sudeći na krivi kolosek, neodrživog razvoja.

 

 

 

Za bolje razumevanje današnje situacije u automobilskoj industriji, pročitati (ponovo) pripovetku „Slepac“ od Radoja Domanovića!

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery