AktuelnoVesti

OMV uvećao broj električnih punjača

1.81KPregleda

Najmoćniji punjač za električna vozila sa 180kW izlazne snage sada i na OMV pumpi Bačka Topola 1

 

 

 

Zahvaljujući saradnji OMV i Charge&GO, na auto-putevima u Srbiji postavljeno je pet punjača

 

Kompanije OMV i Charge&GO nastavljaju da unapređuju mrežu i dostupnost punjača za električna vozila u našoj zemlji, pa su novi elektropunjači sada dostupni i na OMV pumpama Doljevac, Gradina i Bačka Topola 1.

 

 

 

Prethodno su električni punjači postavljeni na stanicama Lapovo Sever i Martinci 1, i sada je ukupno pet punjača dostupno u saradnji sa kompanijom Charge&GO.
Sve je više korisnika električnih automobila, pa je proširenje mreže elektropunjača naš cilj, jer OMV veruje da je elektromobilnost tu da ostane za buduća putovanja. Pored električnog punjača na benzinskoj stanici Martinci 1, sada se i punjač na našoj stanici u Bačkoj Topoli 1 priključuje grupi najsnažnijih električnih punjača u Srbiji, sa 180 kW izlazne snage, što dodatno smanjuje brzinu punjenja vozila. Novi punjač na OMV stanici Doljevac ima snagu od 150 kW, koliko i novi punjač na stanici Gradina – istakao je Decebal Sorin Tudor, generalni direktor OMV Srbija i dodao:
– OMV čini sve kako bi od 2023. do 2030. godine imali preko 2.000 punjača na OMV benzinskim stanicama širom Evrope, na auto-putevima i u blizini većih gradova. Zahvaljujući širenju mreže punjačkih mesta biće olakšano putovanje domaćim vlasnicima električnih vozila, a novi punjači značiće i vozačima električnih automobila u tranzitu kroz Srbiju, koji će takođe imati gde da dopune svoje vozilo dok prave pauzu kako bi se odmorili i osvežili.
OMV i održivo poslovanje
Kompanija OMV na odgovoran način proizvodi i plasira na tržište naftu, gas, inovativna energetska, kao i vrhunska petrohemijska rešenja. Sa prihodima grupe od 36 milijardi evra i radnom snagom od oko 22.400 zaposlenih u 2021, OMV predstavlja jednu od najvećih industrijskih kompanija kotiranih na berzi u Austriji.
U srcu korporativne strategije kompanije OMV leži održivo poslovanje. OMV se obavezao da će podržati ciljeve Pariskog sporazuma i ključne klimatske ciljeve postavljene od strane Saveta EU za 2030. godinu.
Konkretni ciljevi OMV u vezi sa klimom su: nulta emisija gasova sa efektom staklene bašte iz operacija do 2050. godine ili ranije, liderska pozicija u cirkularnoj ekonomiji plastike (zahvaljujući inovativnim rešenjima kao što je ReOil®) i najmanje 60 odsto portfelja proizvoda sa niskim sadržajem i bez ugljenika.
Do ostvarenja ovih ciljeva kompanija će doći zahvaljujući povećanoj upotrebi sirove nafte za petrohemijske proizvode, većem udelu gasa u portfelju proizvoda, vodoničnim rešenjima za mobilnost i industriju, rešenjima za e-mobilnost i isporuci naprednih biogoriva.

 

Šta nudi platforma Charge&GO? 

 

Kompanija Charge&GO razvila je prvu digitalnu platformu i aplikaciju koja omogućava brzo i jednostavno punjenje električnih vozila. Platforma pruža vozačima električnih vozila efikasnu uslugu punjenja i plaćanja korišćenja mesta za punjenje, kao i mogućnost kompanijama da daljinski upravljaju svojom mrežom punjača što obuhvata brojne usluge kao što su kontrola punjenja, praćenje rada punjača, određivanje cena, ograničavanje upotrebe i pregled sesija punjenja.

 

Zahvaljujući saradnji sa finskom Virtom, najbrže rastućom platformom za punjenje elektrovozila u Evropi, korisnicima Charge&GO platforme dostupno je više od 170.000 punjača u 30 zemalja širom sveta koji čine globalnu partnersku mrežu.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery