AktuelnoEco GreenVesti

Tesla Model S s baterijom startap kompanije prevalio 1.210 kilometara (VIDEO)

10.6KPregleda

Startap sa sedištem u Mičigenu, Our Next Energy (ONE), obavio je prvo drumsko testiranje svoje Gemini tehnologije.

 

Za ispit je korišćen Tesla Model S (2021.) s konceptualnom baterijom, sposobnom da akumulira dvostruko veći kapacitet u odnosu na originalnu Teslinu bateriju. Rezultat se ogleda u prelasku 1.210 kilometara uz jedno punjenje.

 

Mada su električni automobili poslednjih godina dobili na popularnosti, oni i dalje zaostaju u odnosu na konvencionalne pandane po pitanju usvajanja. Jedan od glavnih razloga  za to je ograničena autonomija kretanja, koja izaziva čuvenu „anksioznost“ kod vozača.

 

Jedna od solucija koju industrija pokušava da implementira je izgradnja više stanica za punjenje. Međutim, to podrazumeva često stajanje i čekanje u redovima, što je nešto što niko ne voli. Nameće se i pitanje šta je s oblastima koje infrastruktura nije dosegla?

 

Da bi se problemi rešili, kompanije rade na razvoju baterijskih paketa većeg kapaciteta, što bi elektromobilima omogućilo da prelaze veće distance. ONE je već sada na pravom koloseku. Ova kompanija je izašla sa solucijom koja bi mogla da reši problem „anksioznosti“ izazvane ograničenim dometom, a radi se o novoj bateriji koja može da uskladišti mnogo više energije.

 

Nova tehnologija je nedavno demonstrirana uz pomoć Tesla Modela S. ONE je 17. decembra iskoristio popularni elektromobil da bi testirao bateriju u realnim uslovima na putevima širom Mičigena. Modifikovani Model S je dobio nadimak Gemini 001, a umesto njegove originalne baterije od 103 kWh, instalirana je Gemini jedinica od 203,7 kWh.

 

Mada može da akumulira više energije, baterija kompanije ONE zauzima isti prostor kao i standardna. Model S je vožen prosečnom brzinom od 88 km/h, prešavši ukupno 1.210 kilometara bez dodatnog punjenja.

 

„The ONE Gemini™ baterija ima za cilj da eliminiše ograničenu autonomiju kao prepreku ka usvajanju električnih vozila, tako što će udvostručiti dostupnu količinu energije u istom prostoru“, rekao je Mudžib Idžaz, osnivač ONE-a.

 

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery