Vesti

TCR Evropa 2019 – Organizatori isključili Borkovića iz šampionata, naš as izneo svoj stav!

Sramna odluka zvaničnika TCR Europa

TCR Europa - Dušan Borković
2.66KPregleda

Zbog incidenta u PADOKU, nakon 2. trke TCR EVROPA, na RED BUL RINGU, naš Duca Borković je diskfalifikovan iz TCR šampionata!

TCR Europa - Dušan Borković

Naime, nakon trke, naš as je krenuo da od PANSIATISIJA sazna zbog čega ga je  na trci udario. U sve se uključio i poznati svetski šampion IVAN MILER, inače vlasnik tima za koji vozi PANSIATISI. Epilog svega je odluika organizatora o diskvalifikaciji Borkovića iz TCR šampionata. Ta odluka je objavljena na zvaničnom internet portalu TCR EUROPA.

“Odluku donosimo sa žaljenjem, ali nismo imali drugog izbora. Kao promoteri, ne možemo ostati samo posmatrači ovog nesrećnog događaja. Nasilje ne može proći nekažnjeno. Takmičenje otvoreno za gledaoce i prate ga mediji. Vozači su vrlo često uzori mladim ljudima koji žele da se bave auto-sportom. Zbog toga više ne želimo da tolerišemo agresivno ponašanje”, navodi se u saopštenju. 

“Istolerisali smo dešavanja u Monci 2018. godine, sa ciljem da pružimo šansu koju prema našem etičkom kodeksu vredi dati onima koji se pokaju i isprave svoje greške. Ali, sada je našoj toleranciji kraj”.

Ono što se prošle godine dogodilo u MONCI, kada je Duca Borković branio svoju suprugu (koja je bila trudna) i samog sebe,  i kada se ratoborna ekipa Španaca ustremila ka našem šampionu, želeći da ga upitaju za incident na stazi, desilo se u drugačijem obliku u nedelju na RED BUL RINGU! Ali bez ikakve upotrebe NASILJA….

Scenario je  bio  drugačiji u AUSTRIJI. Duca BORKOVIĆ je želeo da upita Francuza PANSIATISIJA, zbog čega ga je udarcem izbacio u poslednjem krugu. Nikakvog nasilja nije bilo, a sve je zakuvao Francuz, „gospodin“ IVAN MILER (svetski šampion auto sporta), koji očigledno IMA VELIKI UTICAJ NA ZVANIČNIKE TCR SERIJE…

Posle ovoga, oglasio se i srpski automobilista Dušan Borković…

– Nadao sam se da su problemi bili privremeni… Da ne postoji loša namera prema meni i mom timu. Ali, kako je vreme prolazilo shvatio sam da se ništa ne poboljšava. Iz vikenda u vikend dolazi do incidenata iz kojih, po pravilu, izlazim oštećen. Bez kaznenih mera po vozače koji su bili inicijatori takvih situacija.

Takav odnos me je frustrirao do mere da više nisam mogao da izdržim, a da ne porazgovaram o tome sa vozačem koji je ničim izazvan napravio problem na stazi u Austriji. Došlo je do manje rasprave oko njegovog vozila. To je promoteru šampionata prijavio Ivan Miler, vlasnik tima čiji me je vozač izbacio, i neko ko je željan da mi vidi leđa.

To je dovelo do toga da mi je TCR Evropa potom uveo zabranu takmičenja. Svestan sam bio da će moj gest izazvati neku vrstu kazne. Međutim, očekivao sam i kaznu za vozača koji me je u poslednjim sekundama trke izbacio. Taj vozač nije dobio kaznu, ali ja jesam. Ne mogu više da trpim ovakvu nepravdu. Takve odluke uništavaju ne samo moje ambicije, već i planove celog tima ljudi iz moje ekipe. Svi vredno radimo na tome da ostvarimo rezultate vredne pažnje. Nekada, nažalost, nije dovoljno kada dajete sve od sebe. Sumnjam da možda postoje interesi koji prevazilaze fer-plej.“, rekao je Borković. On je izrazio zahvalnost fanovima i sponzorima koji su uvek uz njega.

Dušan trenutno ima mogućnost izbora nekoliko opcija za nastavak karijere u drugim šampionatima. Uskoro će o tome da obavesti javnost, poručili su iz njegovog NIS tima.

Izvor: Moj Svet Brzine / Đorđe Đenić

 

1 Komentar

  1. F1 ne želim više da gledam jer Mercedes utiče na pravila razvijanja bolida, a sudije sve opraštaju ferštapenu (namerno malim slovom, jer se poštovanje zaslužuje!), Da ne pišem o mikserima, pardon V6 motorima…
    Sad i ovo sa Borkovićem u TCR. Tačno kao zaljubljenik u brzinu i automobilizam nemam šta da gledam više. Ponekad gledam trke izdržljivosti (WEC), kada i bude negde prenosa.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery