AktuelnoVesti

Svetska nagrada za Yaris Cross

1.44KPregleda

TOYOTIN B-SUV OSVOJIO JE NAGRADU ZA NAJBOLJI URBANI AUTOMOBIL NA SVETU

 

Žiri World Cars Awards, sastavljen od 102 specijalizovana novinara iz 33 zemlje sveta, proglasio je Toyotu Yaris Cross za Svetski urbani automobil 2022. 

 

 

Na prestižnoj svetskoj dodeli nagrada za automobil godine „World Car Awards“, uživo na Salonu automobila u Njujorku, Yaris Cross proglašen je za pobednika u kategoriji „World Urban Car of the Year 2022“ (najbolji urbani automobil na svetu za 2022. godinu).

 

 

Nagrade u raznim kategorijama dodeljivao je, tajnim glasanjem, stručni žiri koji je sačinjavalo 102 ugledna međunarodna automobilska novinara iz 33 zemlje.

 

Ponosni smo što smo osvojili nagradu „World Urban Car“. Temelj našeg poslovanja je oduvek bilo stvaranje dobrih kompaktnih automobila, a ta nas je filozofija vodila da razvijemo Yaris Cross kao kompaktni automobil s prostranim unutrašnjim i prtljažnim prostorom, kao i dovoljno snage i ekonomičnosti. Ova nagrada biće nam dodatna motivacija za dalji rad, dok nastavljamo da razvijamo visokokvalitetne automobile koji mogu da zadovolje potrebe naših kupaca i da promovišemo ekološki prihvatljiva vozila koja mogu da pomognu u smanjenju emisije CO2“, rekao je povodom nagrade glavni inženjer Takatomo Suzuki, Toyota Compact Car Company, Toyota Motor Corporation.

 

 

 

Toyotin B-SUV osvojio je nagradu ispred pet finalista, a ta lista pre konačne odluke svedena je na tri glavna kandidata. Vozila koja ispunjavaju uslove za nagradu u kategoriji „World Urban Car“ moraju da se proizvode u količinama od najmanje 5000 jedinica godišnje i moraju biti u prodaji na najmanje dva velika tržišta (Kina, Evropa, Indija, Japan, Južna Koreja, Latinska Amerika, SAD), na najmanje dva odvojena kontinenta u određenom trenutku u razdoblju od 1. januara 2021. do 30. mart 2022. Vozila moraju imati maksimalnu dužinu do 4,2 metra i biti odobrena za vožnju na javnim putevima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery