Vesti

Suzuki Vitara 1,4 AllGrip na Vrele Gume TESTU

2.69KPregleda

Dok  je velika većina novinarskih automobilskih zaposlenika ovog vikenda uglavnom odmarala, redakcija Vrele Gume se nakon kratke letnje pauze lagano vraća u punu formu. Upravo testiramo vrlo interesantnu Suzuki Vitaru. I to onu opremljenu 1,4 benzinskim BOOSTERJET agregatom kojem sadejstvuje pogon na sve točkove. A tu je i klasičan manuelni 6-stepeni menjač.

Prvi utisci su iznad očekivanja. Navode nas na razmišljanje da Vitara zapravo vodi dve bitke: prvu, onu u takozvanom Golf segmentu odnsono C klasi, ali i drugu u klasi kompaktnih SUV modela.

Prema našim zapažanjima, nova redizajnirana Vitara četvrte generacije pruža mnogo toga u oba segmenta. Ona na jedan specifičan način pomiruje dve sasvim različite klase.

Na spisku „HVALIMO“ pored ostalog ističemo izdašan agregat od 140 KS. Sve pohvale idu i vrlo beskompromisnom AllGrip pogonu. Tu je pristojna dinamika kretanja, ali i vrlo komforna i udobna sedišta. Kao „šlag na torti“ je i sasvim korektna cena koja startuje sa 16.200 evra.

Na popisu zamerki je relativno neprecizno upravljanje, velika oscilacija karoserije na neravnom putu, mali hod amortizera… U segment negativnog izdvajamo i suštinski skromne terenske karakteristike koje se mahom ograničavaju na lošije ali ipak tvrde makadamske puteve.

Ovu su samo prvi utisci o novoj Suzuki Vitara. Mnogo više i detaljnije u našoj sledećoj emisiji na NOVA S, nedelja 08.09. u 12.05 časova!

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery