AktuelnoVesti

Suspendovani službenik VW-a izvršio samoubistvo?

1.71KPregleda

Nemački tužioci ispituju smrt čoveka za kojeg se veruje da je odigrao ulogu u sporu između Volkswagena i bosanske snabdevačke grupe „Prevent“

 

Tužioci iz Braunšvajga su prošle nedelje saopštili da su ispitali smrt muškarca pronađenog u izgorelom automobilu, inače zaposlenog u Volkswagenu (pod suspenzijom), zbog navodno nedozvoljenih snimanja razgovora.

 

Lokalni Helmstedter Nachrichten, pozivajući se na neidentifikovane izvore, prošle nedelje je izvestio da je preminuli bio zaposlen u VW-u i da je poslovao s bosanskom kompanijom, kao i da je protiv njega vođena istraga zbog nedozvoljenog prisluškivanja.

 

Tužioci su u petak saopštili da inicijalni dokazi sugerišu da se radi o samoubistvu, ali da istraga još uvek nije završena. Nisu želeli da obelodane identitet pokojnika, rekavši samo da je on bio vlasnik automobila u kojem je pronađen.

 

VW i „Prevent grupa“ su, kao što je poznato, 2016. ušli u spor zbog neslaganja oko cena, što je nateralo podružnice bosanske kompanije da spreče isporuke presvlaka za sedišta i delova od livenog gvožđa za menjačke kutije, što je prouzrokovalo gubitke u proizvodnji u šest VW-ovih fabrika.

 

VW i „Prevent“ su od tada uključeni u potraživanja i protivtužbe povodom štete nastale zbog spora.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery