Predstavljamo

Predstavljen je BMW Serije 8 Gran Coupe!

Kombinacija lepog dizajna i 523 KS!

BMW Serije 8 Gran Coupe - Premijera
4.68KPregleda

BMW Serija 8 je bogatija za još jednog člana. Zvanično je predstavljen novi BMW Serije 8 Gran Coupe! Reč je o modelu koji kombinuje udobnost limuzine, prelep dizajn i sjajne performanse.

BMW Serije 8 Gran Coupe - Premijera

Dizajn i dimenzije

Moramo priznati da novi BMW Serije 8 Gran Coupe izgleda znatno atraktivnije od Gran Coupe verzije Serije 6. On ima prepoznatljiv dizajn prednjeg dela koji je gotovo identičan standarndom BMW Serije 8 kupe modelu. Prema tome, njegovim prednjim delom dominira široka maska sa čijih se bočnih strana nalaze adaptivni LED farovi sa laserskim snopovima svetala.

Uprkos tome, BMW Serije 8 Gran Coupe ima nešto viši krov. Naravno, tu su i dodatna dvoja vrata. Kao standard je dostupan panorama stakleni krov. Međutim, model sa oznakom M850i xDrive Gran Coupe će se prodavati i sa krovom od ugljenikovih valakan koji će biti dostupan kao opcija.

U poređenju sa standardnim kupe modelom, Gran Coupe je za 228,6 mm duži, 30,5 mm širi i 55.9 mm viši. Međuosovinsko rastojanje je takođe veće za 200,7 mm. Zahvaljujući tome, putnici na drugom redu sedišta će imati dovoljno prostora za noge, ramena i glave. Veći je i kapacitet prtljažnika za 19,8 litara.

Enterijer i tehnologija

Enterijer modela BMW Serije 8 Gran Coupe je gotovo u potpnosti isti kao enterijer standardnog modela. Tu je digitalna instrument tabla sa ekranom od 12,3 inča, kao i ekran infotejnmenta dijagonale 10,25 inča. Ističu se još i prednja sedišta sa grejačima, ambijentalno osveljenje i head-up ekran (HUD). Tu je i bežični punjač za telefon, ali i Harman-Kardon ozvučenje sa 16 zvučnika.

Biće dostupan veliki broj opcija među kojima je i Driving Assistance Professional paket. On podrazumeva adaptivni tempomat, dodatne kamere, asistenciju za parkiranje i slično.

Pogonske opcije

Kada bude lansiran na tržište, BMW Serije 8 Gran Coupe će se prodavati sa nekoliko različitih agregata.

Jedan od njih je i šestocilindarski TwinPower Turbo zapremine tri litara koji razvija 335 KS (250 kW) i 500 Nm obrtnog momenta. On je povezan sa osmostepenim automatskim menjačem. Kao opcija će biti dostupan pogon na svim točkovima. Sa AWD-om, model sa ovim agregatom iz mesta do 100 km/h ubrzava za 4,9 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Ljubiteljima dizelaša će na raspolaganju biti varijanta sa oznakom 840d xDrive Gran Coupe. Taj model poseduje šestocilindarski dizel agregat zapremine tri litara koji razvija 316 KS (235 kW) i 680 Nm obrtnog momenta. Ovaj agregat je povezan sa osmostepenim automatskim menjačem i pogonom na svim točkovima. Zahvaljujući tome, ovaj model iz mesta do 100 km/h ubrzava za 5,1 sekundu. Maksimalna brzna je kao i kod gore pomenute varijante ograničena na 250 km/h.

Vozači koji čekaju nešto snažniji automobil će morati da sačekaju M8 Gran Coupe. Ili se pak mogu odlučiti za varijantu sa oznakom M850i xDrive Gran Coupe. Ona poseduje 4.4-litarski TwinPower Turbo V8 agregat koji razvija 523 KS (390 kW) i 750 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući ovoj konfiguraciji, ovaj model od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 sekundi. Maksimalna brzina je takođe elektronski ograničena na 250 km/h.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery