Vesti

Stigao je i BMW X5 xDrive45e – X5 sa plug -in hibrindim pogonskim sklopom!

Sa jednim punjenjem, samo na eletkričnu energiju, može da pređe između 67 i 87 kilometara!

BMW X5 xDrive45e
2.25KPregleda

BMW je na evropsko tržište i zvanično lansirao novu plug-in hibridnu verziju modela X5. Taj model nosi oznaku BMW X5 xDrive45e, i poseduje četvrtu genreaciju eDrive tehnologije.

BMW X5 xDrive45e

Naime, kod ovog modela se ispod poznatog oblika karoserije krije trolitarski, redni šestocilindarski agregat uparedn sa elektromotorom. SUS agregat razvija 282 KS, a elektromotor 110 KS. Prema tome, ukupna izlazna snaga modela BMW X5 xDrive45e iznosi 388 KS i 600 Nm obrtnog momenta.

Snaga se na sve točkove šalje preko osmostepenog automatskog menjača. Utičnica za punjač je skrivena na prednjem levom krilu. Osim toga, i nekoliko oznaka naravno, ovaj model se ne razlikuje od standardnog X5 sa SUS agregatom.

Predstavnici bavarskog proizvođača navode da BMW X5 xDrive45e od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,6 sekundi, te da postiže maksimalnu brzinu od 235 km/h. Samo na električnu enregiju ovaj bavarski SUV može da pređe između 67 i 87 kilometara puta po WLTP ciklusu testiranja. Međutim, kada se kreće samo na struju, maksimalna brzina koju može da postigne je 135 km/h.

Elektrifikovani pogonski sklop se napaja iz litijum-jonske baterije od 24 kWh. Prtljažnik je manji nego kod standardnih modela za čak 150 litara. Međutim, on i dalje ima zapreminu od 500 litara sa zadnjim sedištima na svom mestu.

BMW X5 xDrive45e

Ovaj plug-in hibirdni X5 ima i vazdušno vešanje i upravljanje na svim točkovima kao standard. Tu je i detekcija pešaka i drugi sistemi asistencije vozaču.

Podataka o ceni još uvek nema…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery