Vesti

Šta nam je sve spremio Mercedes za ovogdišnji Sajam automobila u „gradu svetlosti“?

Brojne premijere

217Pregleda

Gami kompanije Mercedes-Benz će se uskoro pridružiti i nova generacija modela B klase.

Ovaj MPV će i dalje predstavljati najveću konkurenciju modelima kao što su BMW Serije 2 Active i Gran Tourer, a zvanično će biti predstavljen na Sajmu automobila u Parizu, početkom sledeće nedelje.

Treća generacija Mercedesove B klase je bazirana na istoj platformi kao i najnovija generacija modela A klase koja je predstavljena početkom ove godine. Iz kompanije nam obećavaju da e ovaj model imati više prostora u kabini, čistije agregata i bezbednosnu tehnologiju kakvu nalazimo na modelima S klasi.

Jedna od ključnih prednosti nove generacije modela B klase u odnosu na konkurenciju jeste svakako najnoviji MBUX infotejnment sistem koji se sastoji od dva ekrana, jednog za infotejnment i drugog koji u stvari predstavlja digitalnu instrument tablu. Kao i kod nove A klase, i ovde će ovi ekrani biti dostupni u različitim dimenzijama, a najverovatnije će spadati u standardnu opremu.

Osim ovog modela, za Sajam automobila u Parizu Mercedes je spremio i novi Mercedes-AMG A35. Taj model će biti glavni konkurent modelima poput Audi S3 Sportback i Volkswagen Golf R. Njega pokreće novi četvorocilindarski agregat radne zaprmine dva litara koji razvija 301 konjsku snagu (225 kW) i 400 Nm obrtnog momenta.

Snaga će se slati svim točkovima preko sedmostepenog automatskog menjača, zahvaljujući čemu će ovaj model od 0 do 100 km/h ubrzavati za 4,7 sekudni. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h.

Još jedan novi automobil čiju je javnu premijeru Mercedes ostavio za Sajam u „gradu svetlosti“ jeste nova generacija modela GLE. Ovaj SUV će biti glavni konkurent modelima kao što su BMW X5, Vovlo XC90 i Audi Q7. Nova generacija modela GLE je prostranija, ima osvežen dizajn i bolju opremu, ali i nove agregate.

Svoju premijeru na ovogodišnjem Sajmu u Parizu će imati i prvi potpuno električni SUV model nemačkog giganta, Mercedes-Benz EQC. Ovaj model predstavlja viziju budućnosti kompanije Mercedes, a pored njega će se na podijumu naći i koncept EQ Silver Arrow.

Na kraju, biće izložen i sedan varijanta A klase.

Kompanija Smart je takođe spremila par iznenađenja za posetioce, a tu se pre svega misli na projekat kojim je ova kompanija obeležila svoj 20. rođendan Jedino što znamo o tom projektu jeste da je povezan sa konceptima Crossblade iz 2002. i ForSpeed iz 2011. godine
.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery