AktuelnoVesti

SSC Tuatara će napasti svetski brzinski rekord po drugi put (VIDEO)

1.6KPregleda

Oktobar je bio više nego dinamičan mesec za SSC North America

 

Američki proizvođač samozvanog najbržeg automobila na svetu, SSC Tuatare, sada je spreman da prošlost stavi iza sebe i spremi se za drugi napad na svetski brzinski rekord.

 

 

Nakon kontroverze vezane za prvi pokušaj, o čemu možete da pročitate OVDE, Džerod Šelbi kaže da kompaniji jedino preostaje da raščisti sve sumnje javnog mnjenja vezane za legalnost rekorda. On je priznao da je napravljena greška time što postavljanje rekorda nije dokumentovano i potvrđeno od strane nekoliko GPS kompanija i njihovih ljudi.

 

 

Pa, realno, greška nije mala. Kada idete na to da proglasite nešto poput svetskog brzinskog rekorda u kategoriji serijskih automobila, uvek je najbolje da igrate na sigurno u smislu provera i validacije. Šelbi to nije uradio u prvom pokušaju, što je rezultiralo materijalom koji je izanaliziran i negiran od strane automobilskih entuzijasta i internet detektiva.

 

Šelbi kaže da su imali pravo da to urade, koliko god da je to bolno za njega samog, ujedno priznavši grešku.

 

 

Umesto bilo kakvog „čišćenja napravljenog nereda“ i ponovnog dokazivanja, on je odlučio da ponovo napadne rekord, ovoga puta sa svim poukama koje je izvukao iz prvog pokušaja, tako da greške neće biti.

 

 

„Moramo ponovo da napadnemo rekord, i to na taj način da sve bude neporecivo i neoborivo“, kaže Šelbi u priloženom videu. S tim u vezi, tim će koristiti opremu različitih proizvođača GPS opreme, koji će imati svoje ljude na terenu, a na licu mesta će se naći i trojica YouTubera koji su negirali ispravnost prvog pokušaja.

 

 

Šelbijeva poruka je jasna: zabrljao je, ali planira da sve ispravi. Na kraju krajeva, kada rušite Bugatti i Koenigsegg, a planirate da prodajete automobil od gotovo dva miliona dolara, onda ni ne postoji druga opcija.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery