Vesti

Spajanje PSA i FCA grupacije obema kompanijama otvara vrata ka kineskom tržištu!?

Samo jedan od brojnih planova

FCA i PSA
1.56KPregleda

Izvršni direktor PSA grupacije, Karlos Tavares, veruje da će spajanje francuskog proizvođača sa FCA grupacijom doprineti tome da obe kompanije “napreduju” na kineskom tržištu.

FCA PSA

U potezu koji je iznenadio automobilsku industriju krajem oktobra, najavljeno je spajanje FCA i PSA grupacije. Tada je odlučeno da ove dve kompanije nastave zajedno čime će nastati četvrti najveći proizvođač automobila na svetu. Potvrda ove vesti stigla je svega nekoliko meseci nakon što su propali pregovori FCA grupacije i Renualt-a.

U nedavnom intervjuu za Auto News, Tavares je rekao da su ove dve kompanije “veoma slične jedna drugoj kada je u pitanju tehnologija, te da imaju slična ciljna tržišta”. On je dodao da ove dve kompanije, zajedničkim radom, mogu da se probiju na kinesko tržište.

“Mogu govoriti samo za PSA, ali priznajem da nismo puno toga postigli u Kini”, rekao je on. “Međutim, ako zajedno idemo ko tome, imaćemo šansu da uspemo. Činjenica da smo zajedno bi nam možda mogla otvoriti i brojna druga vrata”, dodao je Tavares.

Pored ovoga, Tavares je naveo i da njegova kompanija ulaže velike napore u druge poduhvate. Jedan od najznačajnijih je svakako usklađivanje sa ciljevima emisije štetnih gasova do 2020. godine.

Da li će se svi ovi planovi ostvariti, ostaje da se vidi. Jedno je pak sigurno. I FCA i PSA grupacija će imati koristi od ovog spajanja.

FCA PSA

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery