Vesti

Sledeća generacija modela Nissan Qashqai će biti dostupna sa dva hibridna pogonska sklopa!

Konvencionalni i plug-in hibrid

Nissan Qashqai
1.41KPregleda

Sledeće godine na tržište stiže i treća generacija modela Nissan Qashqai. Po svemu sudeći, taj model će biti dostupan sa najmanje dva hibridna pogonska sklopa.

Nissan Qashqai

Novi Nissan Qashqai će biti postavljen na novoj CMF platformi Renault-Nissan alijanse. Ona je pogodna za elektrifikovane pogonske sklopove. Prvi hibridni sistem koji će biti dostupan na modelu Qashqai će zapravo biti ePower sistem i biće konvencionalni hibrid. Druga opcija će biti plug-in hibridni pogonski sklop pozajmljen od kompanije Mitsubishi. On koristi benzinski agregat kao generator preko kog se puni baterija koja pokreće elektromotor.

“Istražujemo ePower tehnologiju, sa namerom da je plasiramo u Evropu”, rekao je Ponz Pandikutira, potpredsednik Nissan Evropa. “Najveća razlika između Japana i Evrope jeste to što u Japanu vozila na autoputevima tipično ne prelaze brzine veće od 100 km/h. Sa druge strane, u Evropi se redovno vozi brzinama 130-140 km/h. To dovodi do toga da se baterije brže prazne, te zbog toga moramo raditi na dometu”.

Nissan Qashqai

Sa druge strene, Pandikutira je naveo da Nissan neće juriti kada su u pitanju plug-in hibridi. Nissan će ih samo “isprobavati” što će biti slučaj i na novoj generaciji modela Qashqai. PO njegovom mišljenju, plug-in hibridi su samo “most” koji će dovesti do toga da prodaja električnih vozila eskalira.

Osim novih pogonskih sklopova, novi Qashqai će dobiti najnoviji ProPilot sistem autonomne vožnje. Vizuelno, on će imati malo “zreliji” dizajn i imaće slične dimenzije.

Nissan Qashqai

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery