Vesti

Sledeća generacija modela Mercedes-AMG C63 će biti elektrifikovana!?

Očekuje se da ovaj model dobije dvolitarski, četovorocilindarski turbo agregat sa električnom asistencijom

Mercedes-AMG C63
1.21KPregleda

Mercedes ne želi uspeh samo u segemntima koji brzo rastu, poput onog koji čine SUV modeli. Naravno, s obzirom da je SUV segment trenutno najisplativiji, Mercedes kreira i na tržište plasira nove proizvode, poput modela GLB. Međutim, nemački proizvođač želi da u potpunosti izmeni in eke od svojih AMG modela.

Mercedes-AMG C63

Već je poznato da će neki od najboljih automobila razvijenih u Afalterbahu u budućnosti biti elektrifikovani. Jedan od tih automobila je po svemu sudeći i model sa oznakom C63. Naime, sledeće generacija tog modela se očekuje 2022. godine a ona će biti znazno drugačija od trenutne. Za početak, na mesto četvorolitarskog twin-turbo V8 agregata će se naći dvolitarski turbo agregat kakav pokreće nove automobile sa oznakom 45.

Mercedes-AMG A45 S

Naime, ta pogonska jedinica, sa kodnim imenom M139, razvija 415 KS (310 kW) i 500 Nm obrtnog momenta kod modela A45 S i CLA 45 S. Međutim, ona će kod modela C63 dobiti i električnu asistenciju, te se očekuje da će razvijati preko 500 KS.

Ova pogonska opcija je razvijena tako da u automobil može biti postavljena i transverzalno i longitudalno. Upravo zbog toga bi ona mogla da nađe svoj put i do naslednika modela C43. Naravno, tu će biti nešto slabija nego kod modela C63. Drugi AMG modeli koji bi mogli dobiti ovaj pogonski sklop su GLC 43 i 63 u SUV i SUV/Coupe varijanti.

Novi C63 bi trebalo da i dalje bude glavna konkurencija modelima kao što su BMW M3, M4 Coupe i M4 kabriolet. Očekuje se da će se taj model prodavati u sedan, kupe i kabriolet varijanti. Sa druge strane, navodi se da više neće biti karavan verzije.

Predstavnici kompanije Mercedes-AMG su rekli da su sve ove informacije bazirane na spekulacijama, te da ne žele da daju bilo kakav komentar…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery