Vesti

Koncept Alfa Romeo Montreal Vision GT – Da li ćemo ikada videti nešto što izgleda ovako?

Render fotografije

Alfa Romeo Montreal Vision GT
3.94KPregleda

Na fotografijama koje vidite nalazi se render/koncept model Alfa Romeo Montreal Vision GT. Dizajniran je kao omaž originalnom Montreal modelu iz sedamdesetih godina prošlog veka.

Alfa Romeo Montreal Vision GT

Crtanje automobila koji odaje počast vozilu koje se proizvodilo pre puno, puno godina, a opet, učiniti da on izgleda moderno, nikako nije lak zadatak. Međutim, dizajneru čije je ime Luka Serafini je to pošlo za rukom.

Alfa Romeo Montreal

Opisati dizajn ovog Alfa Romeo Montreal Vision GT kao radikalan, bilo bi potcenjivanje. Na prednjem delu se ističu hromirani detalji, i to na mestu gde se inače nalaze farovi. Naravno, to je urađeno kako bi automobil izgledao futuristički i agresivno. Tu je i tradicionalna Alfa Romeo maska (gril), ali i veliki NACA otvor na haubi, kao kod originalnog Montreal modela.

Pogled sa prednjeg dela ka zadnjem nam otkriva da je koncept znatno duži od originala. Ističu se i masivne falne sa hromiranim detaljima, ali i četiri mala, horizontalno postavljena otvora postavljena iza vrata. Podsećamo, originalni Montreal je imao špest otvora koji su bili postavljeni na istom mestu.

Na pitanje kojim rečima bi opsiao svoju kreaciju, Serafini je rekao da je njegov otac jednom imao Montreal, te da je to poslužilo kao inspiracija.

“Negde tokom 1986. godine, mojo tac je kupio Alfa Romeo Montreal u jarko narandžastoj boji. Sve je bilo originalno, osim izduvnog sistema. I dan danas se sećam te večeri kad je parkirao taj nesvakidašnji V8 automobil u garažu. Išao je u rikverc ka nama, a oko automobila se video dim. Prvo što sam video jesu zadnje svetlosne jedinice i hromirani izduvi”, rekao je on.

Alfa Romeo Montreal Vision GT

“Još se sećam svega što sam osećao kada sam ugledao taj automobil. Izgledao je tako “muscle”, dinamično i agresivno. Nije isti osećaj kada vidim taj automobil i kao tada kad sam bio klinac. Već desetak godina želim da nacrtam automobil koji bi u meni ponovo izazvao te emocije od pre tri decenije. Naravno, želeo sam i da taj automobil izgleda malo futuristički. I evo ga. Alfa Romeo Montreal Vision GT. Kod njega ništa nema veze sa inženjeringom i funkcionalnošću. Jednostavno sam želeo nešto što bi me vratilo u detinjstvo. Nešto na četiri točka koje mora da izazove bar jedno VAU kada ga pogledate”.

Alfa Romeo Montreal Vision GT

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery