Vesti

Škoda Octavia će premijerno biti predstavljena 11. novembra!

Najava premijere

Skoda Octavia
2.59KPregleda

Iako smo svi očekivali premijeru na Sajmu u Frankfurtu, Škoda je nedavno najavila da će promociju potpuno nove generacije modela Octavia održati 11. novembra u Pragu. 

Skoda Octavia

U međuvremenu su se na internetu pojavile nove špijunske fotografije na kojima ovaj model možemo videti gotovo bez ikakve kamuflaže. Da podsetimo, nova Octavia će biti bazirana na MQB platformu kompanije Volkswagen. Zbog toga se očekuje da će ona imati najprostraniju unutrašnjost u svojoj klasi i nešto veći prtljažnik nego sadašnji model.

Za sam enterijer su predviđeni i kvalitetniji materijali, bogatija oprema… Tu spada i ekran osetljiv na dodir, kao i digitalna instrument tabla od 12.3 inča koja je dostupna kao opcija.

Kao i ranije, u ponudi će se naći liftback i karavan verzija.

U paleti motora možemo očekivati benzinske agregate (između ostalog 1.0-litarski trocilindraš, 1.5-litarski i dvolitarski agregat). Očekuje se i nekoliko dizel agregata, kao i plug-in hibridna varijantu.

Pominje se i da će neki motori biti dostupni sa 48-voltnim (blago hibridnim) sistemom, kao i to da će na vrhu ponude opet biti sportska Octavia RS (koja će razvijati oko 265 KS).

Skoda Octavia

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery