AktuelnoVesti

Škoda Fabia Mk4 – premijera zakazana za 4. maj

2.53KPregleda

Škoda je potvrdila da će nova generacija Fabije, koja će biti „značajno veća“ i „agresivnija“ u odnosu na odlazeći model, biti premijerno predstavljena 4. maja. Po prvi put, češki predstavnik u B segmentu će počivati na MQB-A0 platformi VW grupe.

 

Nove dizajnerske skečeve smo već objavili, kao i prikaz kabinskog prostora. Škodin aktuelni dizajnerski jezik je uključen i ovde, s oštrijim kućištima LED farova  i zadnjih svetala, većim zadnjim spojlerom, elegantnijim spoljnim retrovizorima i aktivnim zakrilicima za optimizaciju aerodinamike.

 

Što se enterijera tiče, tu su „sveže boje“ i osećaj prostranosti i prozračnosti. Zapravo, kabinski prostor je umanjena verzija onog koji nalazimo kod Octavije. Nova Fabia će opciono biti opremljena Virtual Cockpitom, koji vozaču omogućava da konfiguriše digitalni displej u odnosu na sopstvene preference.

 

 

Prebacivanje na novu platformu znači i porast u dimenzijama, tako da iz Mlade Boleslave naglašavaju da će dužina biti 111 milimetara veća, dok će novajlija u širinu „porasti“ 48 milimetara. Što se poslovično izdašnog prtljažnika tiče, on će raspolagati 50 litara većom zapreminom u odnosu na aktuelni model (330) litara.

 

O motorima smo takođe već pisali, a u igri je najnovija generacija VW-ovih benzinaca, s tim što će većina modela koristiti verzije TSI turbotrocilindraša. Perjanica će ispod haube imati 1.5 TSI, dok elektrifikaciju za sada ne treba očekivati, da bi se cene držale pod kontrolom.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery