AktuelnoVesti

Toyota obustavlja proizvodnju najprodavanijeg modela zbog Kovida-19

4.29KPregleda

Toyotin snabdevač ne zna kada bi proizvodnja mogla ponovo da počne.

 

Toyota obustavlja proizvodnju RAV4, RAV4 Hybrida, Lexusa RX 350 i RX 450h Hybrida u tri fabrike u Ontariju u Kanadi. Razlog je izbijanje širenja Kovida-19 kod jednog od snabdevača. Naime, u Tojotecu fabrici u Simkou (Ontario) zabeleženo je osam pozitivnih slučajeva u poslednih par nedelja. Lokalni Simcoe Reformer je izvestio da postoji oko „10 aktivnih slučajeva“.

 

Kompanija je saopštila da većina slučajeva nije povezana s prenošenjem infekcije u fabrici, ali bez obzira na to slede se smernice zdravstvenih zvaničnika. Iz tog razloga i zbog bezbednosti, Toyota je odlučila da privremeno zaustavi rad.

 

Još uvek nema tačnog datuma ponovnog stavljanja u pogon, ali u kompaniji sugerišu da će se to desiti posle 1. maja. S nedostupnim vitalnim komponentama, Toyota je pauzirala proizvodnju u kanadskim fabrikama.

 

Japanska kompanija takođe proizvodi RAV4 Hybrid za servernoameričko tržište u fabrici u Džordžtaunu u Kentakiju.

 

Od marta 2021., RAV4 Prime je drugo najbolje prodavano vozilo u SAD, neznatno iza Chevrolet Corvettea. Toyotin krosover se zadržava u prodajnim salonima 10,2 dana u proseku a Chevyjev sportista 9,4 dana.

 

RAV4 Hybrid je u martu bio 17. s 22 dana, Lexus RX450h 19. s 22,9 dana čekanja na prodaju. Prosek za nova vozila je u tom mesecu iznosio 47,4 dana.

 

RAV4 je bio Toyotin najbolje prodavani proizvod u SAD 2020. Kompanija je plasirala 430.387 jedinica, što je 3,9 odsto manje u odnosu na prethodnu godinu.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery