AktuelnoVesti

Škoda Enyaq iV donosi SUV električnu revoluciju

1.52KPregleda

Škoda Enyaq iV potpuno električni češki SUV sa dometom od 500 km

 

Neminovni ulazak elektrike u sve modele zahvatio je i Škodu. Međutim, njima je to sve jednostavnije, budući da imaju dostupna sva tehnološka VW rešenja.

 

 

Upravo na ovom principu stiže prvi Škoda model baziran na MEB modularnoj električnoj platformi VW odnosno V.A.G grupacije.

 

Osim dobro poznate Škoda praktičnosti i kvaliteta uz korektnu cenu, Enyaq iV će ponuditi kupcima mogućnost odabira od tri različita paketa baterija i pet varijanti snage.

 

Potpuno električni SUV će se proizvoditi u fabrici Škode u Mladoj Boleslavi, čime će biti prvo vozilo Volkswagen Grupe na MEB platformi koje se proizvodi izvan Nemačke.

 

 

Zahvaljujući efikasnim baterijama, gumama niskog otpora kotrljanja i sjajnoj aerodinamičnosti od 0,27 Škoda Enyaq iV ostvaruje domet i do 500 km prema WLTP-u.

 

Što se motorizacije tiče, Škoda će ponuditi dosta toga.

 

Bazni model poseduje motor od 148 KS a uz bateriju od 55 kWh kapaciteta odtvsruje domet od 340 kilometara.

 

Snažniji model razvija 180 KS sa baterijom kapaciteta 62 kWh uz 390 kilometara dometa.

 

Vrh ponude modela sa zadnjim pogonom poseduje 204 KS sa 82 kWh baterijom čime će dostizati autonomiju od 500 kilometara.

 

U ponudi će biti i varijante sa pogonom na sva četiri točka sa 265 KS, i prestižni model sa motorom od 306 KS koja do 100 kmh ubrzava za 6,2 sekunde.

5 Komentara

  1. […] Škoda Auto kreće na putovanje kroz istoriju dugu 125 godina sa dvanaest automobila koji čine prekretnicu kompanije. Povorka, koju čine neki od najznačajnijih modela češkog proizvođača, oko sedišta kompanije u Mladá Boleslav predstavlja centralni trenutak proslave 125 godina postojanja kompanije. Povorku čine vozila od L&K Voiturette A, prvog vozila brenda koje datira iz 1905, do još uvek kamufliranog Škoda Enyak iV. […]

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery