AktuelnoVesti

Sjajna parking solucija ako u porodici imate dva automobila a jednu garažu

4.35KPregleda

Po statistici Američkog departmana za saobraćaj, u proseku svako domaćinstvo poseduje 1,88 automobila, a samo 9 odsto porodica u Americi  nije u svom posedu imalo neki automobil 2017.

 

Jasno je da se radi o velikom broju vozila za koja su neophodna parking mesta. Situacija je sve sličnija i kod nas, što možemo da osetimo na svakodnevnom planu.

 

 

Naravno, 1,88 je brojka koja predstavlja prosek. Neke porodice imaju samo jedno vozilo, dok druge imaju po dva i više. Mali procenat poseduje čitave flote, ali oni nisu važni za ovu temu.

 

Porodice s dva ili više automobila bi mogle biti zainteresovane za ovu priču, jer obično njima nedostaje prostora u garaži. Međutim, rešenje postoji.

 

 

Zove se Autostacker, i upravo to i radi – „slaže“ automobile („stack“- naslagati). To može da obavi u privatnosti garaže, pod uslovom da ona poseduje dovoljan prostor da ga ugosti.

 

Autostacker je dizajniran tako da omogućava parkiranje dva vozila, gde se jedno nalazi iznad drugog. Reč je o svojevrsnoj dizalici koji podiže automobil parkiran na postolju, da bi na taj način obezbedio prostor za drugi, koji može da se smesti ispod.

 

 

Ova dizalica može da podrži težinu većine putničkih automobila, uključujući i SUV modele teške 2,7 tona. Za parkiranje na platformu koja se podiže, najzgodniji su niski, sportski automobili, dok pocinkovana platforma ne dozvoljava bilo kakvim tečnostima da pronađu put do vozila ispod.

 

Ova tehnologija može biti iskorišćena i za javne parkinge, koji bi doslovno mogli da udvostruče svoje kapacitete instalirajući po jedan Autostacker na svako parking mesto.

 

 

Doduše, kada je reč o javnim parkinzima postoji jedna prepreka: šta ako vlasnik automobila iznad mora da koristi svoje vozilo a ne može da ga spusti zbog onog ispod?

 

Postoje dve verzije Autostackera, po ceni od 6.350, odnosno 6.850 dolara.

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery