970_250_eko
Retrovizor

Sedmica u retrovizoru 28.01.2018.

853Pregleda

Za svakoga po nešto

Stigao je Duster, očekujemo Konu i još najmanje 150.000 polovnjaka

Retko kada imamo za nama ovako mirnu sedmicu sa izuzetno velikim brojem vesti. Oni malo iskusniji znaju već o čemu se radi. PR službe „prežvakavaju“ zažvakano održavajući tenziju i komunikaciju sa medijima. Iz te poplave monotonih vesti izdvajamo one najinteresantnije.

Da započnemo sportom. Startovala je ovogodišnja WRC sezona kao i obično glamuroznim Monte Carlo snežnim ludilom. Makadam, sneg, led i veliki broj udesa nagoveštavaju interesantnu reli bitku koja traje već decenijama. Kako je sve to izgledalo na početku veka i četvorotočkaša, dočarao nam je naš Đorđe Đenić u inspirativno napisanom tekstu prvog reli takmičenja na svetu.

Dok Ožije i ekipa luduju po brdima, javnosti se obratio FCA. Najavljuju novi JEEP, najmanji ikada proizveden. Molim Boga da nešto ne zeznu, jer JEEP je ikona terenaca a ne krosovera.

Model iz senke ali koji baš obećava, novi Mitsubishi Eclipse Cross stiže kao ozbiljna konkurencija upravo gore pomenutim malim urbanim SUV modelima. Vrlo interesanta opcija.

Ipak najveće iznenađenje sedmice dolazi iz Range Rovera. Šta li su smislili sa SV Coupe modelom, saznaćemo uskoro u Ženevi na sajmu automobila?!

A u Ženevi ćemo upoznati najverovatnije novog hiper sportistu koji stiže iz komšiluka. Rimac je spreman da se upusti u borbu sa najvećim brendovima. Dečki imaju hrabrosti ali i znanja.

Alfa Romeo je takođe hrabro najavio naslednika najprestižnijeg modela u svojoj istoriji. Alfa 6C nakon 75 godina možda opet bude među nama. Nije šala a i odgovornost je baš velika.

Nije prošlo ni bez elektro najava. VW je potvrdio da odmah nakon Golfa „osmice“ možemo očekivati prvi pravi VW elelektrični model pod oznakom ID.

Javio se i Volvo kamionski sektor, tvrdnjom da uskoro stiže njihov električni kamion. E jedva čekam da vidim kako će da dobaci 20 tona tereta i pet tona baterija od Instabula do Minhena. Ima da se voza dvadeset dana.

Da stiže proleće, nagoveštavaju i naše automobilske kuće. Najpre je Dacia upriličila odlično organizovanu promociju novog Dustera na Staroj Planini. Model koji je izazavo mnoge komentare i dileme. Dan, dva nakon toga Hyundai Srbija je tržištu ponudila novi krosover Kona koji obećava. A i naš dnevnik testova je „rasprodan“ do marta. Biće tu svega,…

Suštinski zanimljivo i da pokušamo zaraditi za što više Dustera i Kona a što manje Euro3 polovnjaka! I mi smo ljudi.

Miodrag Piroški

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery