Vesti

Seat Mii Electric – prvo električno vozilo španskog proizvođača automobila!

Premijera električne verzije ovog modela označava kraj za verziju sa SUS agegatom!

Seat Mii Electric
818Pregleda

Seat Mii je poslednji u nizu od tri mala gradska automobila iz okvira VW grupacije koji je dobio potpuno električnu varijantu. Podsetimo, krajem prošleg meseca je predstavljena i Škoda Citigoᵉ iV.

Seat Mii Electric

Seat Mii Electric je zapravo prvo potpuno električno vozilo španskog brenda. On će utabati stazu za električne i PHEV modele koji slede, među kojima je i Seat El-Born.

Predstavljanje poptuno električne verzije modela Seat Mii ujedno znači i kraj za verziju tog modela sa SUS agegatima. Naime, proizvodnja tih modela će biti okončana u julu.

Nije nikakvo iznenađenje da Seat Mii Electric deli električni pogonski sklop sa modelom češkog proizvođača. To znači da njega pokreće elektromotor koji razvija 82 konjske snage (61 kW) i 212 Nm obrtnog momenta.

Zahvaljujući tom pogonu i transmisiji sa jednom brzinom, Seat Mii Electirc iz mesta do 50 km/h ubrzava za samo 3,9 sekundi. Elektromotor dobija snagu iz litijum-jonske baterije od 36,8 kWh, što znači da on sa jednim punjenjem može preći i do 260 kilometara puta.

Kao što je to slučaj i sa modelom Škoda Citigoᵉ iV, i Mii Electric se vizuelno ne razlikuje previše od verzija sa SUS agregatima. Promene na spoljašnjem dizajnu podrazumevaju natpis “electric” na zadnjem delu i bokovima, kao i nove felne veličine 16 cola.

Kada je reč o enterijeru, Mii Electric je dobio novi dizajn komandne table. Tu je i ambijentalno osvetljenje, sedišta sa grejačima, ali i kožom presvučeni volan.

Ovaj model će na tlu Starog kontinenta biti dostupan već od 2020. godine. Predstavnici španskog proizvođača tvrde da će on biti jedan od najjeftinijih elektirčnih automobila na tržištu. Proizvodiće se u Bratislavi, od septembra ove godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery