Sajam automobila u ŽeneviVesti

Seat El-Born koncept – uvid u serijski model koji stiže sledeće godine!

Premijerno predstavljena španska verzija VW I.D hečbek modela

Seat El-Born
1.98KPregleda

Seat je i zvanično predstavio svoj novi koncept električnog automobila nazvan El-Born. On je postavljen na MEB platformi kompanije Volkswagen, a na tržište stiže sledeće godine.

Seat El-Born

El-Born je drugo električno vozilo bazirano na MEB platformi kompanije Volksweagen. Na istoj platformi je baziran i model VW I.D. Hatch. U poređenju sa nemačkim „rođakom“, El-Born je dizajniran da izgleda više sportski i emocionalno, što je i filozofija kompanije Seat. Sa druge strane, VW I.D. model ima futuristički dizajn.

Predstavnici španskog proizvođača automobila navode da će serijska verzija model El-Born moći da pređe i do 420 kilometara sa jednim punjenjem po WLTP standardima. To zahvaljujući bateriji kapaciteta 62 kilovat-časa. Takođe, serijski model će iz mesta do 100 km/h ubrzavati za 7,5 sekundi. To će moći samo model sa najjačim elektromotorom koji razvija 201 konjsku snagu.

Ovaj električni heček će biti kompatibilan sa DC brzi punjačem, te će se baterije do 80% puniti za oko 47 minuta.

Koncept je postavljen na felnama veličine 20 cola, radi bolje aerodinamike. Predstavnici kompanije su naveli da su kreirali „vazdušnu zavesu“ kako bi našli ravnotežu između performansi i estetike.

Seat El-Born

U enterijeru se ističe komandna tabla čiji dizajn nije preterano futuristički. Tu je ekran infotejnment sistema dijagonale 10 inča i mnoštvo opcija konekcije.

Prvi električni model kompanije Seat će imati i drugi nivo autonomije, asistenciju pri parkiranju i još drugih sistema bezbednosti i asistencije vozaču.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery