Vesti

Seat će pre kraja sledeće godine lansirati šest novih električnih i plug-in hibridnih modela

Još jedan korak ka budućnosti španskog brenda

Seat El-Born
1.49KPregleda

Nakon što je pre tri godine na tržište lansirao svoj prvi SUV ikad, model Ateca, Seat je sada spreman za još jedan korak ka budućnosti. Naime, španski brend nam sprema nekoliko elektrifikovanih vozila.

Seat El-Born

Predviđeno je da na tržište, pre kraja 2021. godine, stigne šest novih električnih i plug-in hibridnih modela španskog proizvođača. Oni će pripadati različitim segmentima. Jedan od njih će biti serijska verzija koncept modela El-Born, koji je predstavljen u Ženevi. On će se u gami kompanije Seat pridružiti gradskoj zujalici Mii.

Nova generacija modela Leon, koja je trenutno u završnim fazama razvoja, dobiće novu plug-in hibridnu varijantu. Isto će biti i sa SUV modelom Tarraco, te će se njegova plug-in hibridna verzija prodavati uporedo sa ostalim pogonskim sklopovima.

Brend Cupra će takođe imati veliku ulogu u elektrifikaciji. Prema tome, očekuje se da novi Cupra Leon i Cupra Formentor dobiju plug-in hibridne varijante. Ova druga će se proizvoditi u postrojenju Martorel u Španiji.

Ambicije kompanije Seat premašuju nova električna i plug-in hibridna vozila. Naime, španski brend će razviti novu platformu u saradnju sa brendom Volkswagen. Nova platforma će biti zapravo manja verzija MEB platforme koja podupire I.D liniju VW automobila. Ona će biti prikladna za kompaktne automobile dužine od oko 4 metara. Poređenja radi, trenutna Ibiza je dugačka 4.059 mm.

Seat El-Born

Drugim rečima, Seat planira da konstruiše modele koji će se naći u istom segmentu kao Nissan Leaf, ali koji će biti znatno jeftiniji. Cilj je da Seat lansira električno vozilo koje će koštati manje od 20.000 evra.

Napomena: Na fotografijama je koncept model Seat El-Born

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery