AktuelnoVesti

Rusija priprema premijeru „Šahmata“ lovačkog aviona nove generacije (VIDEO)

4.55KPregleda

Rusija je blizu otkrivanja najnovijeg borbenog aviona, koji je već izvesno vreme predmet glasina. Rusi su se potrudili da kreiraju misteriju oko sposobnosti letelice, obelodanjujući detalj po detalj.

 

Bez dileme, radi se o avionu koji je željno iščekivan. Novi ruski lovački mlaznjak treba da ugleda svetlost dana ove godine, uz obećanje da će da donese izvesne inovacije. Rostec, poznati gigantski vojno-industrijski kompleks, najavio je da će avion prvo pojavljivanje imati danas, prvog dana MAKS-2021 Međunarodnog salona avijacije i svemira u Žukovskom blizu Moskve. Ova manifestacija slavi svoju 15. godišnjicu, što premijeru čini još posebnijom.

 

 

Aludirajući na međunarodnu slavu nacije u šahovskim takmičenjima i ideju pobede u borbi, naziv „Šah-mat“ je jedna od retkih stvari koje su otkrivene do sada. Rostec je lovac naredne generacije, koji je razvio Suhoj, opisao kao „suštinski nov“.

 

 

United Aircraft Corporation (UAC) i Rostec, lansirali su tizer za Šahmat, koji dodatno nadovezuje na ideju iznenađenja i iščekivanja. Očigledno je da je letelica usmerena ka međunarodnom tržištu, pri čemu je Rusija tradicionalni snabdevač Indije, zemalja Bliskog istoka, i još nekih azijskih zemalja vojnom opremom. Nekoliko dana ranije, UAC je na društvenim mrežama objavio jednako misterioznu poruku, povezanu sa Šahmatom: „Sve je jednostavnije nego što mislite“.

 

Nijedna informacija vezana za sposobnosti novog lovca nije predstavljena u video klipu. Po ruskim medijima, borbena letelica nove generacije će kombinovati supersoničnu brzinu s niskim radarskim odrazom. Koincidencija ili ne, U.S. Air Force takođe razvija „stelt“ bombarder nove generacije, B-21, sposoban da ponese nuklearno naoružanje i obavi misije bez posade. USAF je nedavno predstavio još jedan render B-21, ali čini se da će Šahmat biti prvi koji će se imati javno pojavljivanje ove godine.

 

 

Nakon što je obavijen u veo misterije, biće interesantno videti šta to ruski Šahmat donosi novo u univerzum borbenih letelica.

 

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery