AktuelnoVesti

Restilizovana Seat Arona daleko nadmašila prethodni model u testu „severnog jelena“ (VIDEO)

1.53KPregleda

Seat je unapredio Aronu s restilizacijom za 2021., a to se očitava i kroz ponašanje ovog modela u testu „severnog jelena“.

 

U okviru ispita u režiji španskog km77.com, Arona je prošla s pozitivnim ocenama tokom prvog pokušaja, što je nešto što prethodnicima nije pošlo za rukom.

 

Kako španska publikacija ističe, poboljšanja su očigledna na sistemu ogibljenja, tako da Arona sada manje „odskakuje“, što je čini lakšom za kontrolu.

 

Takođe, ponašanje je sada predvidivije, što je nešto čemu svaki proizvođač teži prilikom kreiranja vozila. Nepredvidivi automobili su mnogo skloniji tome da učestvuju u saobraćajnim incidentima, a to niko ne voli.

 

Nakon nekoliko ispita, najbolji rezultat je postignut pri brzini od 81 km/h, što je poprilično više nego što bi se očekivalo od jednog krosovera iz ove klase. Arona se ne reklamira kao „sportska“ u bilo kom smislu, tako da je ovo za nju lep kompliment.

 

Prethodni model je testiran dva puta 2018., da bi se potvrdilo da nije bilo ništa sporno s prvim primerom. Sve tri Arone su posedovale isti tip pneumatika i veličinu naplataka. Međutim, prethodni pokušaji nisu bili ni prineti Aroni za 2021.

 

Važno je istaći da su korišćene gume drugačije rangirane u smislu opterećenja i brzine, kao i da je jedno od vozila testiranih 2018. imalo dizel motor, 100 kilograma teže u odnosu na benzinski pandan. Takođe, asfalt kod ovogodišnjeg testa je nov.

 

Ipak, kvalitet asfalta nije stavka, jer su i automobili iz 2018. raspolagali istim uslovima, a isto se odnosi na testiranja iz 2021. i 2022.

 

Kod vozila za modelnu 2018., sistem elektronske kontrole stabilnosti nije mogao se izbori sa zadnjom prebrzim rasterećenjima zadnje osovine, što je dovodilo do odskakivanja i preteranog opterećenja prednjeg dela.

 

Situacija je verovatno rešena mekšim podešavanjem zadnjeg ogibljenja, bar u jednom aspektu, dok je i prednje verovatno prošlo kroz izvesnu reviziju.

 

To samo dokazuje da proizvođači automobili pomno prate testiranja ovog tipa i u skladu s njima poboljšavaju svoja vozila da bi ih učinili bezbednijim. Međutim, mada neke stvari ne mogu da se isprave, ogibljenje očigledno može.

 

Nije poznato da li je sistem kontrole stabilnosti unapređen, mada realno nije ni bilo potrebe za tim, jer je ogibljenje odradilo većinu posla.

 

 

Vrele Gume

Izvor: km77.com

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery