Vesti

Renault Clio V – novi detalji i galerija fotografija

Bolji nego ikad

Renault Clio V
3.82KPregleda

Renault je danas objavio masivnu galeriju fotografija nove generacije modela Renault Clio, ali i neke nove informacije o njemu.

Renault Clio V

Većina fotografija je nastalo u Portugalu, gde je ovaj model predstavljen u dva paketa opreme. To su Intens i RS Line. Novi Clio će takođe biti dostupan i u najskupljem paketu opreme koji nosi ime Initiale Paris.

Podsećamo, nova, peta generacija modela Clio, postavljena je na modularnu CMF-B platformu. Takođe, za njega je kreirana i nova, specijalna šasija. Zahvaljujući tome, novi Renault Clio obećava veću udobnost i prostranost u kabini, ali i veću agilnost u skretanjima. Inženjeri francuskog proizvođača su uspeli da smanje krug okretanja sa 10,8 na 10,5 metara. Predstavnici kompanije su naveli i da je novi Clio stabilniji na putu pri većim brzinama.

Renault Clio V

Zahvaljujući novoj platformi, novi Clio je sada i ekonomičniji, a po prvi put je dostupan i kao plug-in hibrid. Međutim, hibridna varijana će biti dostupna tek od 2020. godine, i imaće E-Tech hibridni pogonski sklop. On kombinuje 1,6 litarski benzinski agregat sa dva elektormotora i baterijom jačine 1,2 kWh. Još uvek nema detaljnih informacija o ovoj varijani modela Clio.

Što se konvencionalnih pogonskih sklopova tiče, novi Clio je dostupan sa dva benzinska (1.0 TCe 100 and 1.3 TCe 130)  i sa dva dizel agregata snage 64 i 128 “konja”.

Više detalja o ovom modelu možete pronaći ovde, a slike i detalje o enterijeru ovde.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery