Tjuning

Hennessey najavio Jeep Gladiator (Maximus) sa Hellcat agregatom koji će razvijati 1.000 KS!

Taj automobil će se prodavati po ceni od 200.000 dolara!

Hennessey Maximus 1000
2.29KPregleda

Jeep Gladiator je trenutno jedan od najpoželjnijih pikap modela na tržištu. Upravo iz tog razloga je tjuning kompanija Hennessy odlučila da ga iskoristi kao bazu za svoj novi model po imenu Maximus 1000.

Hennessey Maximus 1000

Kao što mu i samo ime sugeriše, Maximus će biti prava zver na četiri točka. Ispod njegove haube će se naći 6.2-litarski Hellcat V8 agregat. Međutim, Hennessey se nije zaustavio na tome, te je instalirao i novi ECU, sistem ubrzigavanja goriva i izduvni sistem od nerđajućeg čelika. Zahvaljujući svim tim modifikacijama, Hellcat agregat će razvijati impresivnih 1.000 konjskih snaga (745 kW) i 1.264 Nm obrtnog momenta.

Da bismo to bliže objasnili, navešćemo da stadnardni Gladiator model poseduje 3.6-litarski V6 koji razvija 285 KS (212 kW) i 352 Nm obrtnog momenta. Čak ni Dodge Challenger SRT Hellcat Redeye nije snažan kao Maximus. On razvija 797 konjskih snaga (594 kW) i 957 Nm obrtnog momenta.

Kompanija Hennessey nije objavila podatke o performansama modela Maximus. Međutim, osnivač i vlasnik te kompanije, Džon Henesi je rekao da je Maximus “prava zver na četiri točka”. Ono što će možda razočarati ljubitelje manuelnih menjača jeste činjenica da će ovaj model biti dostupan samo sa osmostepenim automatskim menjačem.  

Međutim, to nije sve. Maximus će imati i modifikovano vešanje, veći klirens i felne veličine 20 cola sa off-road pneumaticima. Tu su i jedinstveni branici, LED svetla i enterijer presvučen kožom.

Proizvodnja će biti ograničena na 24 jedinice, a početna cena svake će biti 200.000 dolara. Naravno, u tu cenu spada i donor automobil, potpuno novi Gladiator. Očekuje se da proizvodnja počne u julu, a biće potrebno oko 4 meseci da se završi svaki primerak pojedinačno.

Hennessey Maximus 1000

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery