Vesti

Prvi pogled u kabinu nove generacije modela Renault Clio!

Renault Clio enterijer
4.33KPregleda

Renault je danas objavio prve zvanične fotografije enterijera pete generacije modela Clio. Ovaj model će biti direktan konkurent automobilima kao što su VW Polo, Ford Fiesta i drugi.

Renault Clio enterijer

Kompletno redizajnirana komandna table nije jedino što se ističe u kabini. Sada su tu i veći ekran infotejnment sistema i digitalna instrument tabla.

Ekran infotejnment sistema dijagonale 9,3 inča je suptilno zaobljen i vertikalno postavljen. Reč je o jednom od najvećih ekrana koje Renault ima u ponudi. Neznatno je zakrivljen ka vozaču koji preko njega može pristupati svim multimedijalnim funkcijama. Naravno, tu je i navigacija.

Renault Clio enterijer

Digitalna instrument tabla će biti dostupna u nekoliko dimenzija između 7 i 10 inča. U najskupljoj varijanti preko ovog ekrana će moći da se manifestuje i GPS navigacija. Predstavnici francuskog proizvođača tvrde da su ekrani dijagonale 9,3 i 10 inča najveći u klasi.

Renault Clio enterijer

Potpuno je nov i volan. On je kompletno redizajniran i sada ima kompaktniji “vazdušni jastuk” u poređenju sa modelom Renault Clio IV. Zahvaljujući tome vozač ima veću preglednost. Naravno, na njemu se nalaze i kontrole preko kojih se može pristupati nekim funkcijama vozila.

Pozicionirana više nego ikada ranije, centralna konzola je takođe potpuno nova. Tu je kraća ručica menjača, specijalno osvetljenje i bežični punjač za telefon. Ona može biti prilagođena željama kupca u zavisnosti od šeme dizajna za koju se odluči.

Nova su i sedišta. Ona su kreirana da pružaju podršku leđima tokom dužih putovanja. U ostatku kabine se ističu meki materijali. Kupci će moći da biraju između 8 šema dizajna. Svaka od njih ima jedinstvenu izgled komandne table, centralne konzole, volana, naslona za ruke i panela vrata. Dosupno je i ambijentalno osvetljenje u osam različitih boja.

Ostali detalji

Nova, peta generacija modela Renault Clio je bazirana na CMF-B platformi. Zahvaljujući tome će se ovaj model prodavati i sa plug-in hibridnim pogonskim sklopom. Novi model će takođe biti opremljen brojnim sistemima za asistenciju vozaču.

Predstavnici kompanije su obećali da će nam dizajn spoljašnjosti i prve zvanične informacije o novoj generaciji modela Renault Clio biti otkrivene sutra. Takođe, ovaj model će svoju javnu premijeru imati na Sajmu automobila u Ženevi, početkom marta.

Renault Clio enterijer

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery