AktuelnoVesti

Renault 5 E-tech elektrik iznedadio i pobedio u Ženevi

4.8KPregleda

Retro stil i moderna tehnologija recept protiv kineskog virusa

 

 

Renault je za razliku od skoro svih evropskih proizvođača shvatio da izostanak sa ovogodišnjeg sajma automobila u Ženevi predstavlja novi ekser u sopstvenom kovčegu. Nisu samo fotmalno nastupili, već su i iznenadili pa i pobedili favorizovane kineske brendove. Jer je Renault ponudio legendu u konkurentnom novom električnom izdanju

 

KONAČNO! Evropljani su shvatili da imaju nešto što Kina nema: tradiciju i nekada neodoljive modele.

 

 

Renault izlaganjem u Ženevi, potvrđuje ono što se oseća od pojave modela Austral. Prihvatili su novo vreme i pametno se uhvatili u koštac sa njime.

 

 

 

Osim tehnoloških priča, nisu izmišljali rupu na saksiji, dizajneri su pobedili sebe odustajanjem od modernog stila, vraćajući se retro dizajnu u kojem ne moraju električare da crtaju sekirom.

 

 

Jednostavno rečeno, Renault 5 E-Tech Electric je novi električni supermini B-segmenta, zamena za Zoe koji je zarobio potrošače električnih vozila koji su svesni troškova, ali ne i srca i glave. To je ujedno i početak da Renault pali retro EV naknadno sagorevanje sa E-inkarnacijama 4 i Tvinga koji se puštaju niz vodu. Sve što znamo je da se jedva promenio u odnosu na koncept iz 2021. koji je rastopio naša srca ružičastim uspomenama (ako ste u određenim godinama) i naterao vas da podignete obrvu (ako ste pištolj koji želi da postane električni).

 

 

Koštaće oko samo 25 hiljada evra, kada bude u prodaji početkom sledeće godine, a mi ga već želimo

 

Pogonski motor je snage 110 kW odnosno 150 KS a sa snažnijom baterijom 52kWh nudi domet od 400 km dok će sa „gradskom“ baterijom od 40kWh imati autonomiju od skoro 300 kilometara.

 

 

 

Maksimalna snaga punjenja u DC sistemu je 100 kW, što znači za 30 minuta od 15 do 80 procenata. Težina? Oko 1.450 kg za verziju od 52 kWh, 100 kg manje za manju bateriju i, prilično bizarno, možete je naručiti sa kukom za vuču za vuču do 500 kg. Idealno ako imate karavan veličine Hobita.

 

 

1 Komentar

  1. Strasan auto, odusevljen sam, vise mi se dopada i od Toyote yaris cross, jedino me buni ovo, kosta samo 25000 evra? Samo toliko? Pa onda cu kupiti par komada da imam za delove!

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery