AktuelnoVesti

Nemačka u šoku! U Bremenhafen plovio Explorer sa 5.000 BYD vozila

66.3KPregleda

Panika u redovima automobilskih menadžera. Kina objavila automobilski rat!!!?

 

 

Kako smo pisali pre nešto više od mesec dana, prvi od ukupno 8 „ro-ro“ brodova koje gradi kineski BYD za prevoz svojih automobila, nakon kraćeg zadržavanja u Holandiji, spustio je sidro u Nemačkoj luci Bremenhafen, da bi iz njega umesto buba-švaba na kopno iskrcao oko 5.000 električnih vozila

 

 

Iako je plovio produženom rutom oko Afrike umesto kroz Suec (zbog krize u Jemenu), Explorer No.1 je i zvanično izvršio automobilski „desant“ na Evropu u koju je samo u jednoj turi dopremio 7.000 BYD vozila.

 

 

 

Rukovodeći menadžeri automobilskih giganata, duboko uljuljkani u svoje milionske honorare, premije i „zlatne padobrane“ ovaj (ne)očekivani događaj su već prozvali skandalom i neviđenom provokacijom Kineza, smatrajući da je na ovaj način započeo veliki trgovinski rat.

 

 

 

Kako bilo, Kinezi nemaju nameru da stanu. BYD je u poslednjem kvartalu prošle godine sa 500.000 proizvedenih EV postao najveći proizvođač jer je prestigao i Teslu. Takođe Chery, MG i još nekoliko proizvođača uveliko grade svoje brodove sa istim ambicijama da poremete dosadašnje odnose snaga u svetskoj automobilskoj industriji.

 

 

BONUS VIDEO: Kako je Chery Tiggo7 Pro uništio Mazdu CX-5

 

 

 

1 Komentar

  1. A onda su dosli Kinezi u svojim brodovima…i vise nista nije bilo isto. Vrijeme dominacije EU autoindustrije zamalo je iza nas. Nesposobnost i nesloga EU proizvodjaca oko uvodjenja uvoznih tarifa kinezima jer, boze moj, svi imaju neki obim proizvodnje u kini koji ne zele da ugroze, ce se pokazati kljucnom greskom u godinama pred nama. Tesla je pokazala da stvari mogu da izgledaju drugacije pa je tada novi model Audi A8 sa autonomnom voznjom do 60km/h izgledao smjesno, nazadno, pogresno; kao da pripada proslom vijeku i vremenu kada je to jos i moglo proci kod kupaca. I ako smo mislili da je to najgore sto je protreslo njemacki trojac…sacekajte jos 2-3 godine. Kinezi brzo uce, jako brzo…a jos brze usavrsavaju gotov proizvod. EU i US su im svakako servirali na zlatnom pladnju svu tehnologiju koja im je bila potrebna…da li u neznanju ili iz svog ignorantskog stava prema bivsim kolonijama, to vise nije ni bitno mada, licno glasam za drugu opciju. Pogledajte autoindustriju Velike Britanije 😉 Karma je kuja

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery