Vesti

Red Bull Racing postavio novi rekord za najbrži pit stop!

Svi pneumatici su zamenjeni za samo 1,91 sekundu!

Najbrži pit stop
2.53KPregleda

Red Bull Racing kaska za Mercedesom u Formula 1 šampionatu. Međutim, taj tim i dalje ima jednu od najboljih „pit“ ekipa u boksu.

Najbrži pit stop

Naime, tokom trke za VN Britanije proteklog vikenda, Red Bull Racing je pozvao vozača Pijera Gaslija u boks, kako bi mu zamenili sve četiri gume. Samo 1,91 sekudnu nakon što se zaustavio, francuz je mogao da nastavi dalje sa novim pneumaticima. Takođe, oboren je i rekord, te je to bio najbrži pit stop ikada.

Prethodni rekord je bio 0,01 sekundu sporiji, a držali su ga Red Bull Racing i Williams.

Ovaj tim je promenio i pneumatike na bolidu Maksa Verstrapena za samo 1,96 sekundi. Zahvaljujuči tome, tim je zaradio 43 poena u trci za nagradu za najbrži pit stop. Red Bull trenutno vodi, i ima 78 poena više od tima Williams.

Snimak ovog pit stopa jednostavno oduzima dah. Mehaničar sa pneumatskim pištoljem počinje da skida točak i pre nego što se bolid potpuno zaustavio i pre nego što je podignt sa asflata. Drugi mehaničar uklanja taj točak, a treći čeka i odmah zatim stavlja novi. Nakon toga Gasli dobija zeleno svetlo i nastavlja trku.

U sportu gde je svaka sekunda dragocena, dobro uigrane ekipe u boksu su jedan od ključnih elemenata za uspeh čitavog F1 tima.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery