Vesti

Škoda Karoq i Kodiaq osveženi za 2020. godinu!

Novi vizuelni detalji i oprema...

Škoda Karoq i Kodiaq
4.07KPregleda

Škoda je dodatno unapredila svoje krosover modele Karoq i Kodiaq za 2020. godinu. Naime, ovi modeli sada imaju unapređenu opremu, a radi dodatne bezbednosti i komfora.

Škoda Karoq i Kodiaq

Jedno od najvažnijih opcija koji su modeli Karoq i Kodiaq dobili jeste „Side Assist“ opcija. Ona sada ima domet od 70 metara i uočljivije svetlosne signale. Novina je i „Škoda“ zapis na vratima prtljažnika umesto tradicionalne značke češkog brenda. Kroz istu promenu je prošla i restilizovana Škoda Superb. Prvi modeli koju su dobili natpis umesto značke su Scala i Kamiq.

Škoda Karoq i Kodiaq

Da se vratimo na „Side Assist“ opciju. Naime, ona menja stari sistem nadgledanja mrtvih uglova koji je imao domet od 20 metara. Novi sistem, u koji je instaliran i sistem upozorenja na saobraćaj iza vozila, koristi dva senzora koji detektuju vozila koja se približavaju sa bočnih strana ili iza vozila. Takođe, signali upozorenja su uklonjeni sa stakala bočnih retrovizora i smešteni su sa unutrašnje strane na kućištu.

Od novina se još izdvaja i činjenica da se sada mogu kombinovati adaptivna šasija i pogon na prednjim točkovima.

Škoda Karoq i Kodiaq

Potencijalni kupci modela Karoq će biti zadovoljni činjenicom da je ovaj model sada dostupan i sa novim 2.0-litarskim TDI dizel agregatom koji razvija 187 KS i 320 Nm obrtnog momenta. Ovaj agregat ispunjava Euro 6D standarde emisije. Ovaj agregat je dolazi sa pogonom na svim točkovima i sedmostepenim DSG menjačem.

Na kraju, model Kodiaq je dostupan sa novim alu-felnama. One imaju 20 cola, šire su i dostupne su kao opcija kod modela Škoda Kodiaq Sportline. One su dostupne i za skuplje varijante Kodiaq RS i Kodiaq L&K.

Škoda Karoq i Kodiaq

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery