Tjuning

Hennessey predstavio Goliath 6×6!

Tjunirani Chevrolet Silverado sa dodatnom osovinom i još dva točka!

Hennessey Goliath 6x6
2.09KPregleda

Nakon što je transformisala Ford Raptor u automobil sa tri osovine i šest točka, tjuning kompanija Hennessey Performance je odlučila da isto uradi i sa modelom Chevrolet Silverado. Rezultat je automobil koji je nazvan Goliath 6×6 kog vidite na fotografijama.

Hennessey Goliath 6x6

Prvi primerak novog Hennessey kamioneta je predstavljen u formi koncepta 2018. godine. On je baziran na modelu Trail Boss Z71 i ima šest točka, novi sistem oslanjanja pozadi i naravno, dodatnu, treću osovinu.

Pored toga, automobil je podignut za 8 inča u odnosu na model na kom je baziran. Tu su i Hennessey felne veličine 20 cola na koje su montirani BFG off-road pneumatici veličine 37 inča. Montirani su i novi branici, roll-bar, LED svetlonse jedinice i veći „krevet“ za teret. Kao i svi drugi Hennessey proizvodi i Goliath 6×6 dolazi sa garancijom od tri godine, odnosno 36.000 milja.

„Uzbuđeni smo što pored našeg Velociraptor 6×6 kamioneta sada možemo da vam ponudimo i Goliath 6×6“, rekao je osnivač i izvršni direktor kompanije Hennessey, Džon Henesi. „Reč je o veoma ekskluzivnim i jedinstvenim vozilima koja privlače pažnju gde god da se pojave. Bez obzira na to da li se pojave na ulicama ili na dinama u Sahari“, dodao je Henesi.

Srce modela Goliath 6×6 je zapravo 6.2-litarski V8 agregat kompanije GM. On može biti dodatno tjuniran tako da ima zapreminu od 2.9 litara, novi kompresor i slično. Zahvaljujući tome, taj agregat razvija 705 konjskih snaga i 914 Nm obrtnog momenta.

Prvi primerak modela Goliath 6×6 je prodat čoveku po imenu Bob Berard. On je poznat kao automobilski entuzijasta i vlasnik je najveće farme krompira u državi Viskonsin.

Hennessey planira da napravi 24 primeraka ovog modela, a svaki će se prodavati po ceni od 375.000 dolara. U tu cenu spada i potpuno novi Silverado.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery