AktuelnoVesti

Range Rover SVAutobiography za odlikaše

2.94KPregleda

Nemački Klassen je ponudio zanimljiv blindirani Range Rover za državnike i mafijaše

 

 

Danas na godišnjicu smrti najvećeg državnika u istoriji ovih prostora, Maršala Tita, stiže nam zanimljiva priča koja bi se lako mogla povezati sa likom i delom gore pomenutog.

 

 

Znamo voleo je automobile, pre svega Mercedes Pullmane i Rolls Royce ali verovatno ne bi od frau Merkel odbio ovakav poklon. Range Rover SVAutobiography odrađen u Nemačkoj kuću Klassen.

 

 

 

Deluje da je zaista klasa za sebe. Produžen je za jedan metar i četiri centimetra u odnosu na standardne proporcije i to na način da je u središnjem delu ubačen čitav jedan segment.

 

 

Naravno, to je upravo onaj predviđen za luksuzni putnički deo koji je opremljen po svim državničkim standardima nekog diktatora ili jačeg badže mafijaša.

Obilje kože, pregradni stakleni zid prema vozaču, frižideri, i sva zamisliva elektronska pomagala.

 

 

 

Međutim tajna ovog Klassen’s Range Rover SVAutobiography nije samo oprema već i blindiranost, tačnije protivdiverziona dorada na otpornost kategorije 7.

 

 

U prevodu bez posledica može da „preživi“ ne samo puščanu i pištoljsku municiju, već je otporan i na ručne bacače, direktne eksplozije i hemijske napade.

 

 

Automobil raspolaže automatskim uređajem za kontrolu vazduha koji se zatvara u slučaju napada i prelazi se na korištenje sopstvenih rezervi vazduha. Pneumatici su otporni na metke, sa garancijom da poptuno izbušeni mogu normalnom brzinom vožnje preći bar 80 km.

 

 

Ispod haube je adekvatan svemu, 5.0 litarski benzinski supercharged V8 agregat sa 557 KS i 700 Nm obrtnog momenta.

 

Cena, 750.000 evra i nije posebno bitna, jer budžeti diktatora i mafije ove iznose smatraju sitnicom.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery