Vesti

Prvi tizer za novi Mercedes-Benz CLA!

Mercedes-Benz CLA
1.36KPregleda

Druga generacija modela Mercedes-Benz CLA će zvanično biti predstavljena sledećeg meseca na Sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu.

U pratnji ove najave stigla je i prva tizer fotografija koja delimično otkriva profil automobila. Na njoj je naglašen “padajući” krov zahvaljujući kojem će se ovaj model razlikovati od sedan verzije nove A klase.

Novi Mercedes-Benz CLA će biti direktan konkurent modelima kao što su BMW Serije 2 Gran Coupe i Audi A3 Liftback. Predstavnici kompanije Mercedes novi CLA opisuju kao “najemocionalnije vozilo u segmentu”.

Novi Mercedes-Benz CLA ima benefite u vidu brojne tehnologije u koju spada i novi MBUX infotejnment sistem. Otkriveno je da će novi CLA imati i MBUX Interior Assistant, sistem koji “identifikuje neke operacije, što vozilu daje određeni nivo inteligencije”. Takođe, ovaj model ima i navigaciju u “proširenoj realnosti” (augmented reality) i sposobnost da razume indirektne glasovne komande.

Osim što je opremljen modernom tehnologijom, Mercedes-Benz CLA ima enterijer izrađen od kvalitetnijih materijala nego A klasa.

Mehanizaciju će deliti sa A klasom, što znači da će kupcima biti dostupni benzinski i dizel agregati. Novi CLA će dobiti i AMG A35 i AMG A45 verzije, a ova druga će razvijati preko 400 konjskih snaga.

Posetioci Sajma potrošačke elektronike (CES) će moći da vide i novi EQC i Vision Urbanetic koncept.

Mercedes-Benz CLA na CES

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery