Vesti

Koenigsegg Agera RS1 – detaljan opis automobila od 10 miliona dolara

Koenigsegg Agera RS1
3.51KPregleda

Mali je broj ljudi kojima se Koenigsegg Agera ne dopada. Reč je o jednom od najboljih hiper automobila na planeti Zemlji. Ovaj Agera RS1 je zapravo specijalna verzija modela RS, koji poseduje 1 Megawatt paket.

To u suštini znači da ovaj model razvija oko 1.360 konjsih snaga i 1.370 Nm obrtnog momenta. Snaga se na točkove prenosi putem sedmostepenog automatskog menjača. To je dovoljno da ovaj model iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 2,8 sekundi, odnosno do 300 km/h za samo 12,3 sekundi.

Koenigsegg Agera RS1

Moramo da napomenemo da model Agera RS trenutno drži rekord kao najbrži automobil na svetu, s obzirom da je postigao maksimalnu brzinu od 457 km/h.

Kako navode predstavnici kompanije, Agera RS1 je teška svega 1.290 kilograma, a u krivinama može da razvije 1,8G.

Vizuelno, ovaj Agera RS1 se ističe zahvaljujući “Artic” beloj boji i plavim detaljima, kao i zahvaljujući alkantari u plavoj boji unutar kabine. Alkantara je ukombinovana sa “izglancanim” komponentama od ugljenikovih vlakana i aluminijumskim površinama.

Koenigsegg Agera RS1

Šta Doug DeMuro misli o modelu RS1? Odgovor na to pitanje možete saznati tako što ćete pogledati video ispod teksta. On pre svega predstavlja ovaj model do najsitnijih detalja, a nakon toga se i malo provozao u hiper automobilu čija trenutna tržišna vrednost iznosi oko 10 miliona dolara. Možemo vam reći da je oduševljen ručno napravljenim V8 agregatom radne zapremine 5 litara i njegovim zvukom.

Ipak, postavlja se pitanje da li ovaj automobil zaista vredi 10 miliona dolara? Na to pitanje mogu potvrdno odgovoriti samo oni koji imaju i te kako duboke džepove.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery