Vesti

Prve špijunske fotografije modela Audi Q4

Audi Q4 špijunske fotografije
1.9KPregleda

Proizvođač automobila iz Ingloštata je počeo sa testiranjem svog novog SUV modela, Audi Q4, na javnim putevima. Tako su se na internetu pojavile i prve fotografije modela koji će biti direktan konkurent modelu BMW X2.

Audi Q4 špijunske fotografije

Sa sigurnošću znamo da će novi Audi Q4 biti baziran na istoj MQB platformi kao i najnoviji Audi Q3.

Međutim, novi SUV će imati jedinstven, dinamičan spoljašnji dizajn. Taj dizajn kombinuje elemente sa modela Q3 i Q8. Ključne razlike u odnosu na Q3 će biti niži, “padajući”, krov i nešto agresivnije dizajniran prednji deo.

Prošlog meseca je jedan od zvaničnika Audija rekao da će Q4 biti više od “kupe verzije modela Q3”.Međutim, on nije otkrio dodatne detalje.

Očekuje se da konačna, serijska verzija modela Q4 bude dugačka 4.500 mm. Time će Q4 biti malo duži od modela Q3. Takođe, uprkos nižem krovu, očekuje se da prostranost enterijera bude veća nego kod direktinh konkurenata.

Kada je reč o agregatima, oni će biti isti kao na modelu Q3, te će biti dostupne benzin i dizel pogonske opcije. Najsnažniji modeli će imati Quattro pogon na svim točkovima. Takođe,  RS Q4 će najverovatnije imati petocilindarski agregat koji će razvijati oko 400 konjskih snaga.

Audi je svoje namere da uđe u segment kompaktnih SUV modela predstavio 2014. godine konceptom TT Offroad. Serijska verzija modela Q4 bi trebalo da debituje tokom sledeće godine.

Izvor i fotografije: Motor1.com

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery