Vesti

Prva zvanična fotografija novog BMW X7!

Tizer

717Pregleda

BMW je danas objavio prvu zvaničnu tizer fotografiju svog novog SUV modela koji će nositi oznaku X7, a koji će premijerno biti predstavljen na Sajmu automobila u Los Anđelesu sledećeg meseca.

Naime, novi, masivni SUV model je predstavljen prošle godine u formi koncept automobila X7 iPerformance na Sajmu automobila u Frankfurtu, a na osnovu ove nove tizer fotografije možemo videte da će serijski model ostati veran konceptu po pitanju dizajna.

To možemo zaključiti na osnovu farova i ogromne „kidney“ maske (rešetke) hladnjaka koje možemo uočiti na tizer fotografiji. Iako je na njoj prikazan samo prednji deo automobila, očekuje se da i bokovi i zadnji deo serijskog modela budu gotovo potpuno identični konceptu.

Znamo i da će se ovaj model prodavati sa različitim pogonskim jedinicama, među kojima je i redni šestocilindarski agregat radne zapremine tri litara koji razvija 335 konjskih snaga, ali i V( agregat radne zapremine 4,4 litara koji će razvijati 456 „konja“. Velike su šanse da će BMW kupcima ponuditi i najmanje dve dizel varijante, kao i plug-in hibridni pogonski sklop.

Ranije su predstavnici kompanije naveli da postoje šanse i za nekoliko M Performance varijanti ovog modela, među kojima je i BMW X7 M50d sa trolitarskim, šestocilindarskim agregatom sa četiri turbo punjača koji će razvijati 394 konjskih snaga i 760 Nm obrtnog momenta. Najsnažnija varijanta ovog modela bi bila X7 M50i sa twin-turbo V8 agregatom zapremine 4,4 litara koji će razvijati 552 konjske snage i 750 Nm obrtnog momenta.

Brojne špijunske fotografije koje smo imali prilike da vidimo ranije su otkrile da će kabina biti prepoznatljiva, te da će njome dominirati veliki infotejnment ekran i ekran digitalne instrument table kakvi se nalaze na novoj Seriji 8. Takođe znamo da će enterijer biti izrađen od kvalitetne kože, plastike i drvenih detalja.

Novi BMW X7 će se proizvoditi u postrojenju Spartanburg u Južnoj Karolini.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery