Vesti

Prva tizer fotografija novog hiper automobila kompanije Aston Martin

“Sin Valkyrie” koji će učiniti nordijske bogove ponosnim

Aston Martin 003 Hiper automobil
1.51KPregleda

Aston Martin je objavio prvu tizer fotografiju svog najavljenog, novog 003 hiper automobila. Taj model se za sada naziva “sin Valkyrie”.   

Aston Martin 003 Hiper automobil

Novi model će u gami britanskog proizvođača biti pozicioniran ispod modela Valkyrie i iznad najavljenog modela koji će biti rival modelima Ferrari 488 GTB i McLaren 720S. Na osnovu ove tizer fotografije i glasina o njegovim specifikacijama, očekuje se da će 003 hiper automobil imati slične performanse kao modeli Ferrari LaFerrari i Porsche 918 Spyder.

Zatamljena tizer fotografija nam otkriva da će novi model kompanije Aston Martin imati konvencionalniji dizajn zadnjeg dela od modela Valkyrie. Međutim, po svemu sudeći, on će imati slične vazdušne tunele koji se završavaju na difuzoru. Vidimo i tanke LED svetlonse jedinice i izduvne cevi koje izlaze direktno iz agregata.

Aston Martin 003 Hiper automobil

Kao i model Valkyrie i Aston Martin 003 hiper automobil nema zadnji prozor već ima veliki otvor za vazduh koji će hladiti motor.

McLaren i Ferrari neka se pripaze

Sada nešto i o pogonskom sklopu. Naime, izvršni direktor kompanije Aston Martin, Endi Palmer je potvrdio da će ovaj model imati V6 turbo hibrid. Nije rečeno koju će snagu razvijati taj pogon. Međutim, veruje se da će 003 imati najmanje 800, a najviše 1.000 konjskih snaga. Očekuje se i da ovaj automobil bude veoma lak.

Proizvodnja će biti ograničena na svega 500 jedinica, a na tržište ovaj model stiže krajem 2021. godine. On će biti u potpunosti homologizovan i dostupan na svim tržištima. Ako je verovati izveštajima, on bi mogao da nosi ime “Valhalla”.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery