Vesti

Mercedes se oprašta od modela SLC novim “Final Edition” izdanjem!

Kraj jedne ere

Mercedes SLC "Final Edition"
2.05KPregleda

Mercedes SLC je u trenutku kada je lansiran na tržište, 1996. godine, bio izuzetno popularan automobil. Međutim, ta popularnost je vremenom izbledela.

Mercedes SLC "Final Edition"

U SAD je prodaja bila na vrhuncu 2000. godine kada je prodato 12.930 primeraka modela SLC. To je i više nego pristojna cifra. Međutim, prošle godine je na tom tržištu prodato samo 1.993 primeraka ovog modela. S obzirom na pad potražnje, nije ni čudo što je Mercedes odlučio da krajem ove godine okonča proizvodnju modela SLC. Takođe, nije spominjan nikakav plan ni o njegovom nasledniku. Ono što za sada sa sigrunošću znamo jeste činjenica da će trenutna generacija modela SLC biti “ispraćena na počinak” novim “Final Edition” izdanjem.

Mercedes SLC “Final Edition”

Dizajniran kako bi na pravi način odao počast legendarnom roadster modelu, SLC “Final Edition” ima brojne jedinstvene elemente. Naime, SLC 300 ima “Selenite” sivu boju spoljašnjosti sa crnim detaljima. Tu su i alu felne veličine 18 cola. S obzirom da je baziran na AMG Line varijatni, tu su i sportski branici, vešanje i unapređeni kočioni sistem.

Kada je reč o enterijeru u njemu se ističu sportska sedišta presvučena Nappa kožom. Tu su i sivi sigurnosni pojasevi i detalji od ugljenikovih vlakana. U kabini se ističu još i detalji od aluminijuma, volan u obliku slova “D” i specijalne patosnice. Sedišta imaju grejače, a tu je i pregršt “Final Edition” oznaka.

Oni koji žele bolje performanse se pak mogu odlučiti za model SLC43 “Final Edition”. On je ofarban u svetlo žutu boju.

Mehanizacija

Pogonske opcije su ostale iste. Naime, model SLC 300 ispod haube krije četvorocilindarski agregat radne zapremine dva litara sa turbo punjačem koji razvija 241 konjsku snagu (180 kW) i 370 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tome, ovaj model iz mesta do 96 km/h ubrzava za 5,8 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h.

AMG varijanta poseduje trolitarski twin-turbo V6 agregat koji razvija 385 konjskih snaga (287 kW) i 520 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući većoj snazi, ovaj model iz mesta do 96 km/h ubrzava zas 4,6 sekundi.

U Evropi će kupcima na raspolaganju biti dostupna “Final Edition” verzija modela SLC. Jedino što će Evropljani raspolaganju imati još dve pogonske opcije. Reč je o verziji SLC 180 sa četvorocilindarskim agregatom zapremine 1,6 litara koji razvija 154 konjskih snaga (115 kW) i 250 Nm obrtnog momenta. Tu je i SLC 200 sa četvorocilindarskim agregatom zapremine dva litara koji razvija 181 konjsku snagu (135 kW) i 300 Nm obrtnog momenta.

Dostava SLC “Final Edition” modela će početi sledećeg meseca. On će se prodavati po ceni od 41.536 evra za SLC 180 do 65.045 evra za SLC 43.

Mercedes SLC "Final Edition"

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery