970_250_eko
Vesti

Prodaja novog VW Golf Mk8 počinje u februaru sledeće godine!

Nakon nekoliko odlaganja

VW Golf Mk8
2.09KPregleda

Prema najnovijim izveštajima, VW će novu, osmu generaciju modela Golf, na evropsko tržište plasirati u februaru sledeće godine. Naime, početak prodaje je nekoliko puta do sada odlagan zbog grešaka na softveru infotejnment sistema.  

“Nova, osma generacija modela Golf je skoro spremna i otklonjene su sve greške”, naveo je Jurgen Stakman, šef brenda VW.

Stakman je otkrio i da VW planira da prodaju novog Golfa u Evropi otpočne već od devete nedelje 2020. godine. To znači da će prodaja modela Golf Mk8 startovati od 24. februara. Prvo tržište na kojem će se ovaj model pojaviti je naravno Nemačka, a ubrzo nakon toga on će biti dostupan i na drugim tržištima širom Evrope.

VW Golf Mk8

Podsetimo, premijera nove genracije modela Golf je odložena zbog softverskih grešaka na infotejnment sistemu. “Nikada nismo krili da je novi softver jedan od najvažnijih proizvoda za nas. Samim tim, on je i veliki izazov”, dodao je Stakman.

On je dodao i da je za sada jedan od najvećih problema povezan sa ažuriranjem softvera. Inženjeri kompanije rade na tome da to bude rešeno što je pre moguće.

Originalni planovi VW-a su bili da novi Golf bude predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu. Međutim, zbog ovih grešaka je odlučeno da taj događaj bude posvećen premijeri I-D Hatchback modela.

Golf će biti premijerno predstasvljen nešto kasnije, na specijalnom događaju koji će biti organizovan samo u tu svrhu.

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery