Predstavljamo

Premijerno je predstavljen novi BMW Serije 1!

Pogon na prednjim točkovima i dizajn inspirisan modelom X2!

BMW Serije 1
3.82KPregleda

Novi BMW Serije 1 je i zvanično predstavljen. Reč je o prvoj generaciji ovog modela koja nakon 15 godina ima pogonna prednjim točkovima.

BMW Serije 1

Dizajn i enterijer

Bavarski proizvođač automobila je inspiraciju za dizajn spoljašnjosti i enterijera treće generacije modela BMW Serije 1 pronašao u većem BMW X2 modelu. Na prednjem delu nove Serije 1 ističe se uvećana “kidney” maska (gril) i par farova oštrih ivica. Na zadnjem delu automobila se ističu LED svetlosne jedinice, a kod najskuplje M135i verzije, i suptilni difuzor i dve izduvne cevi.

Predstavnici kompanije BMW  su naveli da je novi dizajn i oblik Serije 1 omogućio više prostora u kabini. Zbog toga putnici na zadnjoj klupi sada imaju 19 mm više prostora za glave, 33 mm više za noge i 13 mm više za laktove. Takođe, novi BMW Serije 1 ima zapreminu prtljažnika od 380 litara, što je za 20 litara više nego kod trenutne generacije. Zapremina prtljažnog prostora se povećava na 1.200 litara kada se obore zadnja sedišta.

Novi BMW Serije 1 će biti dostupan sa elektronskim panorama krovom. Takođe, u njegovoj kabini se nalazi dosta pregradica za odlaganje stvari. Tako se na primer u pregradici ispred ručice menjača može instalirati bežični punjač za mobilne telephone.

U kabini se još ističe i infotejnment ekran dijagonale 10,25 inča. Operativni sistem je BMW 7.0. Tu je i digiralna instrument tabla sa ekranom dijagonale 10,25 inča. Kao opcija je dostupan i 9,2-inčni head-up ekran (HUD).

Mehanizacija i pogonske opcije

Kada je reč o agregatima, klijentima u Evropi će na raspolaganju biti tri dizel i dva benzinska motora. Uvodni dizel agregat će se naći u modelu sa oznakom 116d, i on razvija 116 konjskih snaga. Dizel agregati će se nači još i u verzijama 118d i 120d xDrive. Benzinski agregat će se naći u modelu sa oznakom 118i i u najsnažnijoj varijanti nove Serije 1, modelu sa oznakom M135i xDrive.

Ispod haube modela M135i xDrive će se naći snažni šestocilindarski agregat koji razvija 302 konjske snage. Zahvaljujući snazi i kombinaciji AWD-a i “launch control” opcije, ovaj model iz mesta do 100 km/h ubrzava za 4,8 sekundi.

Da napomenemo i da će verzije Serije 1 sa oznakama 116d, 118d i 118i biti dostupne sa šestostepenim manuelnim menjačem (standard). Modeli 116d i 118i mogu biti opremljeni sedmostepenim automatskim menjačem. Modeli 118d i 120d xDrive kao opciju imaju osmostepeni Steptronic menjač. Najsnažniji model, M135i xDrive će se prodavati samo sa osmostepenim Steptronic menjačem.

Tu su naravno i brojni sistemi asistencije vozaču.

Novi BMW Serije 1 će početi da se prodaje od septembra, a cena tek treba da bude saopštena.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery